Nyheter

Antal nyheter som visas per sida
 • 17 februari 2017 - Nyhet

  Politiker chattar med Gävleborna om framtiden

  På onsdag sätter sig kommunalrådet Margaretha Wedin (C) och kommunalråd i opposition Jörgen Edsvik (S) framför tangentbordet för att svara på Gävlebornas frågor om översiktsplanen.

 • 16 februari 2017 - Nyhet

  Stolt över mina språk i Gävle

  Tisdag den 21 februari uppmärksammas Internationella Modersmålsdagen på Gävles folkbibliotek och gymnasiebibliotek. Under vecka 8 och 9 lyfter Gävle Bibliotek fram medier på andra språk än svenska ...

 • 16 februari 2017 - Nyhet

  Sportlovstips och är inte bara sport – och massor är helt gratis!

  Vecka 9 (27 februari - 5 mars) är det sportlov i Gävle. I årets sportlovsprogram presenterar Kultur & fritid Gävle mängder av aktiviteter – både sport och andra saker att uppleva. Och det mesta är...

 • 13 februari 2017 - Nyhet

  Gävles gästhamnar ska bli säkrare och mer hållbara

  För ovana båtresenärer kan obekanta skärgårdar och gästhamnar avskräcka från besök. EU-projektet PortMate ska öka säkerheten och skapa hållbara gästhamnar i Sverige, Finland och på Åland.

 • 9 februari 2017 - Nyhet

  Hur ska vi fira 100 000 Gävlebor?

  Gävle växer och redan i mars förväntas vi bli 100 000 Gävlebor. Detta vill vi fira i sommar, men hur ska firandet gå till? - Det är Gävlebornas fest, och då är det självklart att vi låter Gävleborn...

 • 7 februari 2017 - Nyhet

  Kulturskolejazz med afromusik lockar 170 unga

  Kulturskolejazzen är en snart 20-årig länsfestival, där deltagare från länets kulturskolor samlas och ger konserter. I år arrangeras den av Kulturskolan Gävle i samarbete med Kulturutveckling, Regi...

 • 31 januari 2017 - Nyhet

  Slopestyletävling i Hemlingby

  Hemlingbybacken och snowparken i Gävle är i full gång. Imorgon onsdag 1 februari, genomförs en slopestyletävling som är öppen för alla skidsugna.

 • 26 januari 2017 - Nyhet

  Omvårdnad Gävle behöver göra besparingar

  Omvårdnad Gävle behöver minska kostnaderna med 29 mnkr under 2017. Besparingsåtgärderna motsvarar ca 1,6 % av den totala budgeten på drygt 1,8 Miljarder kronor.

 • 25 januari 2017 - Nyhet

  Dags att påverka Gävles utveckling

  Idag släpps översiktsplanen för hur Gävle ska växa i framtiden. Senast den 31 mars kan gävleborna lämna sina synpunkter – både digitalt och vid offentliga möten.

 • 24 januari 2017 - Nyhet

  400 nya bostäder i Kungsbäck

  Kommunstyrelsen samlades idag för årets första sammanträde. Hör ordförande Inger KällgrenSawela (M) berätta om ett av dagens beslut.

 

Du som vill få nyheter från Gävle kommun kan prenumerera via RSS. RSS är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar.

Klicka på RSS-ikonen så får du nyheter från oss direkt i din webbläsare.