Du är här: 

Fullsatt väntar när tv-stjärnor gästar Stadsbiblioteket i Gävle

12 januari 2018 - Nyhet

Fullsatt väntar när tv-stjärnor gästar Stadsbiblioteket i Gävle

Tisdag 23 januari kl 19 gästas Stadsbiblioteket i Gävle av Christopher O'Regan och Erika Åberg, kända från tv-programmet "Det sitter i väggarna". Den populära programledarduon ska prata om hus och historia under rubriken "Väggar kan tala!". Föreläsningen är en del av firandet av det Europeiska kulturarvsåret och sker i samarbete med Kulturarvsåret 2018 och Europa Direkt Gävle. Intresset för föreläsningen har på förhand varit mycket stort.

-Jag har arrangerat massor av biblioteksprogram, men aldrig varit med om ett större förhandsintresse än nu. Vi väntar fullt hus och kanske mer därtill. Så om du vill få plats, kom i god tid. Platserna är begränsade och vi har inga biljetter, säger Claes Wallgren, programsamordnare på Stadsbiblioteket.

Erika Åberg är Byggnadsantikvarie, skribent, föreläsare och husexpert i TV. Hon är från Gävle och har tidigare arbetat som byggnadsantikvarie på Länsmuseet Gävleborg.

Christopher O'Regan är historiker, författare och 1700-talsexpert. Han har skrivit flera böcker om tidsperioden, varit historieberättare i SVT:s Go'kväll och sommarpratat i P1.

Tillsammans leder Åberg och O'Regan SVT:s succéprogram om hus och historia "Det sitter i väggarna".

2018 är utsett till Europaåret för Kulturarv. I Gävleborg står kulturarvet i fokus under hela 2018 med start den 13 januari då invigningen sker på Gävle slott. Under kulturarvsåret kommer evenemang att anordnas över hela Europa.

Maxkapaciteten för Stadsbibliotekets lokal är 165 personer och det finns drygt 100 sittplatser.

Om Kulturarvsåret:

http://www.regiongavleborg.se/kultur/nyheter/2018-star-kulturarv-i-hela-europa-i-fokus/

Fb-event:

https://www.facebook.com/events/1812998415664809/

Tipsa andra om den här sidan