Hemlingbybacken smygöppnar i mellandagarna – gratis liftkort!

21 december 2017 - Nyhet

Kalla dagar i december gör det möjligt att öppna delar av Hemlingbybacken under mellandagarna på jullovet. Kultur & fritid Gävle kommun tillsammans med skidföreningar och Sandviken freeskiing gymnasium fortsätter att producera snö och bygga snowparken under januari.

- Vi är glada att kunna öppna, även om det bara är en del av backen. Det är därför vi bjuder på liftkort också, säger Charlotte Holmsten, fritidssamordnare på Kultur & fritid Gävle kommun.

Nytt för i år är Hemlingbybackens öppettider. Backen har öppet kl 10-21 på vardagarna under jullovet. Och redan från kl. 16 på vardagarna resten av säsongen. Tidigare öppnade backen kl 18.

- Vi vill att fler barn och ungdomar ska kunna åka skidor på vardagar och nyttja backen under en lägre tid av dagen, säger Charlotte Holmsten.

Under säsongen kommer det att bli knattekvällar på onsdagar med aktiviteter i barnområdet. I Hemlingbybackens populära snowpark kommer det finnas utmaningar för både nybörjare och vana åkare. Rails, boxar och hopp i olika storlekar där Gävles unga kan utföra och lära sig trick i olika svårighetsgrader.

Läs mer om Hemlingbybacken här: