Du är här: 

Idag plockas Gävlebocken ner

2 januari 2018 - Nyhet

Idag, den andra januari , plockas Gävlebocken ner, efter att ha stått på sin plats på Slottstorget i Gävle under hela december.

- Det känns så fint att Gävlebocken får plockas ner efter att ha glatt så många och skapat julstämning i så många dagar, säger Gävlebockens talesperson Maria Wallberg.

Gävlebocken invigdes för fyra veckor sedan och har under december lockat till sig tiotusentals besökare, eller hundratusentals om man räknar webbkameran som följt honom dygnet runt.

-Hur många selfies som tagits tillsammans med honom går inte ens att uppskatta. Vi vill såklart tacka alla som backat bocken på olika sätt. Genom att hålla honom sällskap på plats, följt vår webbsändning eller tagit hans sida i debatten, säger Maria Wallberg.

Gävlebocken har i år fått mycket uppmärksamhet i media, både lokalt, nationellt och internationellt där bland andra The Guardian, franska EdenTv och National Geographic publicerat filmer och reportage.

- Vi vet att Gävlebocken har blivit känd därför att han lever ett farligt liv. Med idag är det största värdet att Gävlebor och turister får uppleva Gävlebocken på plats. Det i sin tur ger också hotellnätter, restaurangbesök och julhandel i Gävle, säger Maria Wallberg.

Gävle kommun vill passa på att särskilt tacka Mackmyra, Iriscity, Nöjespoolen, GavleNet, Mittmedia och Gävle Centrumsamverkan för samarbetet kring Gävlebocken.

Tipsa andra om den här sidan