Kommunövergripande häst till Hemlingby

15 juni 2017 - Nyhet

Arbetsbeskrivning

Det omåttligt populära kallblodet Berta går snart i pension. Därför söker vi nu förstärkning till vårt stall i Hemlingby Friluftsområde. Som kommunövergripande häst blir du ansvarig för att köra förskolebarn, delta på olika evenemang såsom bröllop, student, barnkalas och på äldreboenden runt om i Gävle. Enstaka pass går också åt till skogskörning med fraktning av timmer. Du rapporterar till stallets personalansvarige.

En stor del av arbetstiden är förlagd i hagen där du får trevligt fikasällskap av dina medarbetare Berta och varmblodet Lelle. Här har du goda möjligheter att utvecklas och leva ett gott liv!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Ardenner eller Bruksnordsvensk. Vi tror att du är ca 5-7 år och formbar. Ett krav är att du är sto eller valack. Som häst är du trygg i dig själv, pålitlig, trafiksäker och har ett stabilt psyke.

Du bör ha erfarenhet av att köra vagn eller släde och vara inriden, hanterbar med lastning och ha kört i miljö med trafik. En del av arbetstiden är förlagd på asfalt, därför bör du även vara skovan. Ingen tidigare utbildning krävs men det är meriterande om du har jobbat med barn tidigare. Vi lägger för denna befattning stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Som medarbetare hos oss har du tillgång till veterinär, vaccination och hälsokoll samt hovslagare. Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande.

Namn: Mona Wilde
Titel: Fritidssamordnare
E-post: mona.wilde@gavle.se