Vi söker semestervikarier till Omvårdnad Gävle

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi gör Gävle bättre för äldre och personer med funktionsnedsättning. Tillsammans med 2 200 arbetskamrater ger du stöd och omsorg i olika
livssituationer, det vi gör har betydelse för människor varje dag. Omvårdnad Gävle erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt.


Arbetsbeskrivning

Omvårdnad Gävle ansvarar för stöd och omsorg till äldre och personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning i Gävle Kommun. Vår uppgift är att erbjuda tjänster som bidrar till goda levnadsvillkor, välbefinnande och ett värdigt liv. Gävle Kommuns värdegrund – kvalitet, bemötande och samarbete är en framgångsfaktor som vi arbetar med i mötet med kunder, anhöriga och varandra. Vi söker nu semestervikarier som vill vara med och bidra till ett bättre Gävle.

Kunderna som du möter under din arbetsdag har behov av hjälp och stöd i sin vardag, det innebär att det i dina arbetsuppgifter ingår personlig omvårdnad så som personlig hygien, matlagning, städ och tvätt, inköp samt utevistelse utifrån kundens önskemål. Alla kunder har individuella behov och dina arbetsuppgifter finns beskrivna i en planering som du följer under din arbetsdag. Du har även ansvar att föra medicinsk och social dokumentation av alla åtgärder och händelser omkring kunden som är av betydelse för dennes fysiska och psykiska välbefinnande. Vi arbetar utifrån ett hälsofrämjande arbetssätt med kunden i fokus.

Som semestervikarie inom Omvårdnad Gävle kommer du att arbeta inom något av våra verksamhetsområden:

Hemtjänst: stöd och hjälp i hemmet till äldre, här arbetar du ofta ensam och arbetstiderna är dag, kväll och helger.

Vård- och omsorgsboende: även kallat äldreboende. Du arbetar på ett boende med flera kunder, här arbetar du tillsammans med andra och ni hjälps åt under arbetspasset. Arbetstiderna är dag, kväll och helg eller natt.

Boende med särskilt stöd: grupp eller servicebostad för personer som har en funktionsnedsättning. Arbetstiderna är dag, kväll, helg samt vaken natt och jourpass under natten.

Personlig assistans: du arbetar med kund i dennes hem. Du arbetar antingen ensam eller med en kollega. Arbetstiderna är dag, kväll, helg samt natt. Här förekommer även dygnspass vilket innebär att du arbetar med kunden under ett helt dygn.

Inför ditt semestervikariat får du gå ett introduktionsprogram och du får även introduktion på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

För att arbeta som semestervikarie vill vi att du har examen från vård- och omsorgsprogrammet, en pågående vård- och omsorgsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi söker dig som har minst tre månaders erfarenhet av omvårdnadsarbete.

För Dig är det självklart att utgå från vår värdegrund i ditt arbete, du är duktig på att bygga relationer och att du har ett bra bemötande. Du har en bra kommunikationsförmåga och känner dig trygg med att arbeta självständig och ta egna beslut. För att kunna kommunicera med våra kunder och för att dokumentera krävs god förmåga i det svenska språket samt god datavana då dokumentationen är IT baserad.

För att arbeta inom hemtjänsten är körkort och körvana för manuellt växlad bil samt cykelvana är ett krav.

För att arbeta inom boende med särskilt stöd och personlig assistans är det meriterande med kunskaper i teckenspråk eller stödtecken.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Antal platser: 400

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-31
Referensnummer: OMV 47/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Rekryteringsgruppen PFV
Telefon: 070-167 55 07 Tel tid vardagar 8-10
E-post: pfv.rekrytering@gavle.se

Facklig företrädare

Anette Löfvenius
Kommunal
Telefon: 026-17 99 32

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun