Biträdande rektor till Vallback rektorsområde

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Vallback rektorsområde omfattar fem skolor Hemlingbyskolan, Staffansskolan, Sörbyskolan, Fridhemsskolan och Vallbacksskolan. Vi behöver komplettera vårt ledningsteam med en biträdande rektor. Våra skolor har ett delat ledarskap vilket innebär att man jobbar tillsammans med en annan biträdande rektor.

Arbetsbeskrivning

I rollen som biträdande rektor och pedagogisk ledare har du ansvar för skolans fortsatta utveckling. Ditt uppdrag är att tillsammans med lärarna leda arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på skolans olika styrdokument.

Du är arbetsledare på skolan vilket innefattar ansvar för elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du ansvarar för rekrytering av skolans personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljöarbete och tjänsteplanering. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan så att kontakterna med såväl förskolan som skolan stärks.

Du är direkt underställd rektor för Vallback rektorsområde och ingår tillsammans med övriga biträdande rektorer i områdets ledningsgrupp. Du deltar i ledning och utveckling av områdets verksamhet och det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet. Kvalitets- och utvecklingsfrågor är självklara ledstjärnor för ledningsgruppen. I rektorsområdet finns ett väl inarbetat elevhälsoarbete där skolkurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, rektor och biträdande rektorer ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi ser gärna att du har skolledarerfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete i skolan. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen eller motsvarande ledarutbildning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning.

Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i modern skolforskning och du har ett tydligt fokus på resultat.

Du är en tydlig och trygg pedagogisk ledare med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Du har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med kollegorna. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter.

Du har goda kunskaper inom IKT som administrativt och pedagogiskt verktyg.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson 026-17 99 19
Lärarförbundet, Malin Jonsson 026-17 83 83
Lärarförbundet skolledare, Anna Söderlund 026-17 99 58
Skolledarförbundet, Mathilda Bergström 026-17 71 81

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Ulf Sjulander
Rektor Vallback rektorsområde
Telefon: 026-17 92 82
E-post: ulf.sjulander@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun