Vuxenutbildningschef

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar möjligheter. För det lokala näringslivet. För kompetensutveckling och sysselsättning. De 360 medarbetarna vid Näringsliv & arbetsmarknad Gävle bidrar till att göra Gävle attraktivt för företagande och framtidsvisioner. Hos oss jobbar du med att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och personlig utveckling. Tillsammans gör vi Gävle konkurrenskraftigt.

Vuxenutbildningen i Gävle kommun är en central aktör i kommunens och regionens kompetensförsörjning och i att höja utbildningsnivån hos invånarna i kommunen. Vårt uppdrag är att stödja och stimulera vuxnas lärande. Hos oss ska man ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och sin kompetens för att stärka sin ställning i arbetsliv- och samhällsliv och för personlig utveckling. Vi ger människor en andra chans. Vi samverkar med många andra verksamheter för att utbilda till arbete eller vidare studier, och i framtiden kommer samverkan att bli än viktigare för att vi ska kunna klara vårt uppdrag.

Vuxenutbildningen har ca 3500 studerande per år inom skolformerna särskild utbildning för vuxna, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt utbildning i svenska för invandrare (sfi). Vi har 120 medarbetare och bedriver utbildning både i egen regi samt upphandlad utbildning på entreprenad. I verksamheten finns även Studievägledning Gävle samt ett Utbildningscentrum för distansstudier. Vuxenutbildningens verksamhet finns samlokaliserad centralt i Gävle.

Vår nuvarande vuxenutbildningschef Kajsa kommer att gå i pension och nu söker vi hennes efterträdare.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som har nya utmaningar att hantera varje dag i en mångkulturell miljö, och i en kommunal organisation där vi alla drar åt samma håll. Gör Gävle lärorikare!

Som vuxenutbildningschef har du ett övergripande ansvar för Vuxenutbildningens verksamhet. Du ska se till att vuxenutbildningen fungerar och utvecklas! I uppdraget ingår att fatta beslut utifrån mål i statliga -och kommunala styrdokument och mot fastställd budget – men också att samverka och samarbeta för att kunna erbjuda en vuxenutbildning som individer, företag och arbetsgivare behöver i kommunen samt i regionen.

I verksamheten finns en ledningsgrupp bestående av fyra rektorer och en administrativ chef.
Som vuxenutbildningschef är du direkt underställd förvaltningschefen Näringsliv & arbetsmarknad. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp där ledningsgruppsarbetet är fokuserat på gemensamma frågor som berör vuxenutbildningen, men även strategiska frågor som rör övriga verksamheter inom förvaltningen. Du ingår också i pågående och för Gävle kommun centrala arenor för samverkan, t ex DUA och Gästrikevux.

Kvalifikationer

Vi söker en vuxenutbildningschef som kan leda vuxenutbildningen i Gävle kommun in i framtiden, där vi vill ha en vuxenutbildning som är Sverigebäst och som kan bidra till att göra en bra kommun ännu bättre.

Du ska vara en erfaren och trygg ledare och chef med hög kompetens i att leda utveckling och förändringsprocesser både i vardagen och strategiskt. Du vågar leda utveckling där de människor du leder får och vill delta i utvecklingsarbetet. Du ser möjligheter och ser helheten. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du är lyhörd och lösningsorienterad och har förmåga att engagera dina medarbetare och lyfta fram verksamheten så att medarbetarna känner stolthet. Du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter.

Du ska ha goda kunskaper i att strategiskt planera och hantera ekonomifrågor. Du har förståelse och intresse för samhällsfrågor och vill verka i ett ledarskap i en politiskt styrd organisation.
Du har relevant högskole-/universitetsexamen med erfarenhet från ledande ställning. Du har arbetslivserfarenhet av arbete i vuxenutbildning eller arbetslivserfarenhet av utbildningssystemet. Har du gått rektorsutbildningen eller annan ledarutbildning är det meriterande. Arbetet ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Karin Ahlgren 026-17 99 08
Lärarförbundet, Malin Jonsson 026-17 83 83
Skolledarna, Mathilda Bergström 026-17 71 81
Kommunal Gävleborg, Seved Lindström
mobil: 070-414 15 77
Vision, Ewa Berger 026-17 99 69

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Magnus Höijer
Förvaltningschef
Telefon: 026-17 96 82
E-post: magnus.hoijer@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun