Gymnasiechef

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Gävle kommuns gymnasieskola är förlagd till tre olika enheter.
Borgarskolan – ”Skola för mänskliga rättigheter” genom sitt samarbete med Amnesty International. Tre yrkesprogram och tre högskoleförberedande program som är starka inom Ung Företagsamhet

Polhemsskolan - Gävles största gymnasieskola med prisbelönta yrkesprogram, högskoleförberedande program och Gymnasiesärskola.

Vasaskolan - Norrlands äldsta skola och grundades av Gustav Vasa redan 1557. Stark internationell profil med Vasa International School och rikt språkutbud.

Verksamheterna är utvecklingsinriktade vilket har resulterat i flera nationella kvalitetsutmärkelser bl.a. Skolbibliotek i världsklass och Förstklassig skola VVS-branschen. Gävle kommuns gymnasieskola ingår i Teknikcollege och Vård och omsorgscollege.

De tre enheterna är självständiga men med stark samverkan i olika frågor. Ett exempel är SPRINT-gymnasiet som är ett nytt verksamhetsområde med egen chef. Det är ett virtuellt gymnasium utifrån Språkintroduktion som spänner över flera skolformer där de involverade aktörernas resurser och satsningar samordnas. Individen ska flexibelt kunna läsa flera skolformer samtidigt om så krävs.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en gymnasiechef som vill leda den fortsatta utvecklingen av vår gymnasieutbildning. Vårt mål inom gymnasieutbildningen är att eleverna får en stimulerande och utvecklande utbildning som leder till att alla elever får en fullständig gymnasieutbildning samt rustas för ett livslångt lärande.

Som gymnasiechef har du ett övergripande ansvar för gymnasieutbildningens verksamhet för att nå de politiska målen och utveckla förvaltningen för framtiden. Du ska se till att gymnasieskolan håller en god kvalité och är ett attraktivt val. I ditt uppdrag ingår att vara föredragande i utbildningsnämnden med koppling till ditt ansvarsområde. Som gymnasiechef förutsätts ett mycket nära samarbete med skolformscheferna för för- och grundskoleverksamheten. Fr.o.m. 2018 kommer delar av verksamhetsstödet knytas närmare skolformscheferna och ett teamarbete kommer att utvecklas.

I rollen ingår även att upprätthålla och utveckla samarbete och samverkan med den kommunala organisationen, högskolan, kringliggande kommuner och näringsliv. Du skall genom utåtriktat arbete och aktivt deltagande i aktuella sammanhang hålla dig välorienterad om omvärldsutveckling av betydelse för skolans utveckling.

Din ledningsgrupp består av tre rektorer och en verksamhetsledare. Tillsammans leder och driver ni utvecklingsarbetet som leder till högre måluppfyllelse.

Gymnasiechefen rapporterar till förvaltningschef Utbildning Gävle som är närmaste chef. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp där ledningsgruppsarbetet är fokuserat på gemensamma frågor som berör förvaltningens ansvarsområde, men även strategiska frågor som rör övriga verksamheter inom kommunkoncernen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mod och vilja till att prova, inspirera och tänka nytt! Att fortsätta driva utvecklingen inom gymnasieutbildningen ser du som en härlig utmaning.

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsexamen som är relevant för arbetsuppgifterna. Du är en erfaren ledare på en strategisk nivå och du har arbetat med utvecklings- och förändringsarbete på ett framgångsrikt sätt. Det är önskvärt om du tidigare varit rektor och har erfarenhet av att leda andra chefer. Har du gått rektorsutbildningen eller annan ledarutbildning är det meriterande. Du har förståelse och intresse för ledarskap i en politiskt styrd organisation. Du ska ha goda kunskaper i att strategiskt planera och hantera ekonomifrågor.

Vi söker en trygg och modig ledare med driv och uthållighet som bidrar till utveckling. Med ditt lösningsfokuserade förhållningssätt ser du möjligheter och har en god förmåga att se helhetsperspektivet. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du är lyhörd och har förmåga att engagera dina medarbetare och lyfta fram verksamheten så att medarbetarna känner stolthet. Du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Arbetet ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Karin Ahlgren 026-17 99 08
Lärarförbundet, Malin Jonsson 026-17 83 83
Lärarförbundet skolledare, Kurt Hjalmarsson 026-17 98 84
Skolledarna, Mathilda Bergström 026-17 71 81

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Tomas Hartikainen
Förvaltningschef
Telefon: 026-17 92 18
E-post: thomas.hartikainen@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun