Miljögalan

Gävle Miljögala

Gävle Miljögala

Den 24 mars 2018 genomförs Gävles fjärde Miljögala, mer information kommer!

Gävle Miljögala 2016

Den 7 november gick Gävle Miljögala 2016 av stapeln. Då firades att Gävle nu är en av Sveriges bästa miljökommuner och Gävles miljöhjältar, Årets grönaste företag och Miljönärer hyllades. 

Kvällens konferencier, Britta Bergström, uppvuxen i Gävle och nu en av Sveriges mest anlitade körsångare, bjöd på härlig musik och uppdaterade publiken om Miljöläget i Gävle genom att göra  en musikquiss.

På galan fanns över 25 utställare på plats för att berätta om sina miljösatsningar, allt från att tillverka närproducerad glögg till att minska utsläpp som påverkar vårt klimat. För de barn som följde med på galan bjöds det på teater av Kultura och pyssel. Efter galan var det mingel bland alla utställare och det bjöds på vegetariska klimatsmarta smakupplevelser.

Under kvällen presenterades även hur Gävle utvecklas mot att bli en av landets bästa miljökommuner, bland annat genom att chefer från Gävle kommuns förvaltningar och bolag berättade vad deras verksamheter gör för ett grönare Gävle.

Gävles miljöhjältar och Årets grönaste företag

En av höjdpunkterna under miljögalan var givetvis tillkännagivandet av pristagarna av Gävle kommuns miljöpriser. 

Gävles miljöhjälte blev Lasse Dahlund som bland annat hjälpt sina grannar att återvinna smartare. Gävles unga miljöhjälte blev Lisa Walleräng som bestämt sig för att endast köpa närproducerade kött- och mejeriprodukter. Årets grönaste företag tilldelades Gefleortens mejeri som arbetar långsiktigt och bidrar till att nå flera av Gävles miljömål.

 
Gävles miljöhjältar Lasse Dahlund och Lisa Walleräng.Årets grönaste företag Gefleortens mejeri.
 

Fjärilspriset och årets Miljönär

 Under galan delade Gästrike Återvinnare ut pris till årets Miljönär, det gick till alla skomakare i Gästrikland.  

Gefleortens Mejeri kammade hem ett till pris under galan, nämligen Netbuss Stadsbussarnas Fjärilspris.

Tävlingar i montrar

De som hade montern som handlade om Enheten för Daglig Verksamhet(EDV) hälsar att det var 173 A4 ark som strimlats. Vinnare meddelas per e-post.

Utvärdering

Efter Gävle Miljögala fick alla deltagare möjlighet att berätta vad de tycker om galan genom ett utskick via e-post. Dryga 150 deltagare har besvarat enkäten och utvärderingen visar att Gävle Miljögala 2016 även denna gång är uppskattad på många sätt-  innehållet, konferencieren, utställarna och maten får höga betyg.

Svar utvärdering Gävle Miljögala.