Hitta till Hemlingby friluftsområde

Hemlingby friluftsområde ligger drygt tre kilometer söder om Gävle centrum och du tar dig enklast hit med cykel eller bil. Det finns tre parkeringar utan avgift i anslutning till friluftsområdet.

Cykla

Det finns cykelvägar från Gävle centrums södra del och från Hemlingby köpstad.

Åka buss

De närmaste busshållplatserna för att komma till Hemlingby friluftsområde ligger Hemlingby köpstad. Stadsbussarnas linje 4 och 14 går dit. Från hållplatsen till friluftsområdet är det drygt en kilometer att gå. Det finns också möjlighet att hoppa av linje 3 i Hemsta med en sträcka på knappt två kilometer att gå upp till filuftsområdet.

Åka bil

Med bil kör du söderut på Södra Kungsvägen förbi Söderbågen innan du tar in på Hemlingbyvägen och följer den genom stadsdelen Hemlinby och uppför Hemlingbyberget.

Parkering

Det finns tre avgiftsfria parkeringar i Hemlingby friluftsområde. Två som du når när du åker via Hemlingbyvägen in i området. Den ena ligger före områdets mitt i anslutning till motionsspåren medan den andra ligger vid vägens slut uppe på Hemlingbyberget i anslutning till Hemlingbybacken. Spårcentralen och Hemlingbystugan nås enkelt från båda parkeringarna. Den tredje parkeringen ligger nedanför Hemlingbybacken, den når du via Fridalsvägen. Den är större på vintern när behovet av parkeringsplatser till Hemlingbybacken är stort. Trots det blir den ibland ändå full. När det inträffar är det parkeringen ovanför backen som ska användas, för att undvika att det blir oframkomligt för eventuella räddningsfordon och boende i området.

Koordinater till GPS

  • WGS 84 (lat, lon): N 60° 39.579', E 17° 10.011'
  • WGS 84 decimal (lat, lon): 60.65965, 17.16685
  • RT90: 6727710, 1574464
  • SWEREF99: 6726832, 618433

Tipsa andra om den här sidan