Du är här: 

Att välja gymnasieutbildning

Här kan du läsa mer om vilka gymnasieprogram som erbjuds i Gävle och annan information som kan vara bra att veta när du ska välja gymnasieutbildning.

Gymnasieskolans program 

Inom gymnasieskolan finns 18 nationella program och fem inriktningar inom introduktionsprogrammet. 

Högskoleförberedande program i Gävle »
Yrkesprogram i Gävle »
Introduktionsprogram i Gävle »

Behörighet till gymnasiet

Du får söka till gymnasiet till och med det år du fyller 19 år under förutsättning att du inte redan har genomfört ett gymnasieprogram. Det krävs olika behörigheter beroende på vilket program du är intresserad av att söka till. Läs mer om behörighet till gymnasiet »

Utbildningsinfo.se

På Skolverkets webbplats utbildningsinfo.se hittar du bland annat information om alla program, behörighetsvisare och annan information som kan vara till hjälp när du ska välja gymnasieutbildning.  Utbildningsinfo.se/gymnasieskola »

Information om gymnasiet på flera språk

Utbildningsinfo.se har information om samtliga gymnasieprogram på 17 språk utöver svenska. På informationomsverige.se finns information om hur den svenska gymnasieskolan fungerar på nio språk utöver svenska.

Jämföra skolor 

I Skolverkets tjänst Välja skola kan du jämföra olika gymnasieskolor utifrån vad som är viktigt för dig. Väljaskola.se »

Arbetsförmedlingen - yrke och framtid 

På Arbetsförmedlingens sida om yrke och framtid hittar du bland annat yrkesbeskrivningar och prognoser som visar läget på arbetsmarknaden om ett, fem och tio år. De erbjuder också guider och tester som stöd i din process att välja yrke, utbildning eller karriär. Arbetsförmedlingen - yrke och framtid » 

Skolverkets film om gymnasievalet

 

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-09-21

Nationell och lokal idrottsutbildning »

Vill du kombinera dina gymnasiestudier med en elitsatsning på din idrott.