Välkommen till Lilla Sätraskolan och Sätraängsskolan
Här finns förskoleklass, årskurs 4-5 och grundsärskola årskurs 1-5

Lilla Sätraskolan och Sätraängsskolan

Förskoleklass flyttar till Ulvsäterskolan

Från och med i höst flyttar förskoleklass från Sätraängsskolan till Ulvsäterskolan. Om du ska göra ett skolval till förskoleklass ska du välja Ulvsäterskolan.

Skolorna omfattar förskoleklass, skolår 4 till 5, grundsärskola årskurs 1-5 och fritidshem. Lilla Sätraskolan har i dag cirka 230 elever och Sätraängskolan har cirka 130 elever.

Aktuellt på Lilla Sätraskolan och Sätraängsskolan

 

Kontakta skolan

Välkommen att kontakta oss. Här har vi samlat viktiga kontaktuppgifter till skolan, fritidsverksamhet och elevhälsan.

Om skolan

Lilla Sätraskolan

På Lilla Sätraskolan går elever i årskurs 4-5 och vi har ett fritidshem. Det finns dessutom ett trevligt bibliotek på skolan.

Vi arbetar med värdegrundsfrågor och tycker det är viktigt att alla elever trivs och är trygga hos oss.

Vi har ett skolråd som är ett forum för dialog och information och ett komplement till den övriga kommunikation som sker mellan föräldrar och skola. Alla föräldrar och vårdnadshavare är välkomna att medverka och bidra med förslag om hur vi kan utveckla skolan, genomföra aktiviteter och öka gemenskap och trivsel.

Anpassad grundskola

I anpassad grundskola på Lilla Sätraskolan går elever som har intellektuell funktionsnedsättning och som bedöms inte kunna nå grundskolans kunskapskrav.

Här hittar du information och tjänster för dig som har barn som går på Lilla Sätra anpassad grundskola.

Sätraängsskolan

Det är viktigt för oss att elever och vårdnadshavare känner sig trygga och trivs hos oss i våra förskoleklasser och på vårt fritidshem. Vi arbetar för en rak och tydlig dialog för att tillsammans skapa en verksamhet där trygghet, nyfikenhet och lust är centrala.

För att förbereda för fortsatt utbildning behöver våra elever utveckla tilltro till sin egen förmåga. Vi arbetar ständigt med att utveckla förmågor som: samarbeta, turtagning, lyssna, samspela, samtala, kompromissa, reflektera, argumentera, beskriva, jämföra, komma med idéer och förslag, lösa konflikter, ansvarstagande.

El Sistema

Kulturskolan Gävle startade El Sistema hösten 2015 tillsammans med Sätra rektorsområde. I samarbetet ingår också Gävle Symfoniorkester och Forsbacka Kammarkör. Att ha professionella samarbetspartners innebär att barnen tidigt får viktiga förebilder och stor inspiration, men lika viktiga är de förebilder och goda exempel vi får i mötet med Kulturskolans elever och verksamhet.

El Sistema handlar om gemenskap, glädje och framtidstro, där den sociala utvecklingen går hand i hand med den musikaliska.

Upptäck undervisningsformer och läs mer om El Sistema.

Lärande för hållbar utveckling

Gävle kommun satsar på att ge barn och elever handlingskompetens för en hållbar samhällsutveckling genom ett aktivt arbete med lärande för hållbar utveckling.

Hållbar utveckling handlar om en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. Med handlingskompetens menas kunskap, vilja och förmåga att påverka livsstil och levnadsvillkor för en hållbar utveckling på ett sätt som inkluderar såväl dagens som kommande generationer, samt att ta ett globalt ansvar.

Lärande för hållbar utveckling är en del av Agenda 2030 – de Globala målen för hållbar utveckling, som tagits fram av FN, och som nu hela världen arbetar för. Läs mer om hur vi jobbar med lärande för hållbar utveckling i hela kommunen här, och via #LHUGavle.

Trygghetsplan för Sätraängsskolan

Sätraängsskolan är en skola där alla elever ska känna sig trygga och trivas. Vi lägger grunden för elevernas fortsatta utbildning genom att arbeta aktivt med värdegrundsfrågor. Vi arbetar för en förståelse för olikheter och ett avståndstagande från diskriminering, kränkande behandling och trakasserier. Trygghetsplanen gäller för 2022/2023.

Allt du behöver veta samlat på ett ställe

Här hittar du all den information du behöver om grundskolan, som lovdagar, ledigheter, skolmat, en lista över både kommunala och fristående grundskolor, information om fritidshem, skolskjutsar och mycket mer.

Läs mer om grundskolan och ta del av relevanta tjänster

Klicka här för att läsa mer om kommunala grundskolor