Vill du veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet?

Gillar du att att vara i köket, laga mat eller baka? Hos oss lär du dig traditionella och moderna hantverksmässiga metoder inom matlagning och bakning.

 

Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig kunskaper om livsmedelsproduktion, servering, hygien, näringslära, specialkost, alkoholservering och om måltiden som
helhet. Ekonomi, försäljning och företagande ingår också i utbildningen.

Du lär dig att planera och utveckla din förmåga att bemöta kunder och ge service. Det vill säga att:
• vara kreativ
• arbeta självständigt
• vara flexibel
• ta initiativ
• vara lyhörd

Under utbildningen lär du dig yrket under verkliga förhållanden. Vi har nära samarbete med företag i branschen och du får prova på olika arbetsplatser. Det ger ger dig viktiga erfarenheter och goda chanser till jobb.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som även ger dig grundläggande högskolebehörighet.

På programsidan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet hittar du allt du behöver veta om utbildningen.

Bordet är dukat – välkommen till oss!

Följ oss gärna på Instagram: @rlpolhem