Gävle kommuns kulturavdelning öppnar verksamheter från 1 juni – med försiktighet och omtanke om besökarna

Det är med stor glädje som beskedet om öppning av Gävle kommuns kulturverksamheter mottogs den 26 maj.

-Vi är helt startklara och sätter nu i högsta växeln för att kunna öppna upp enligt plan den 1 juni. Vi gör detta med största försiktighet och etappvis. Vi månar om våra besökare och är glada över att kunna erbjuda kulturtörstande Gävlebor att ta del av våra verksamheter igen, på ett tryggt sätt, säger Sofia Nohrstedt, kulturchef i Gävle kommun,

Gävle Konstcentrum har redan öppnat för bokade besök, men öppnar nu dörrarna även för spontanbesök till den kommande utställningen Kartritare som pågår 12 juni – 4 juli.

En annan verksamhet som varit stängd under pandemin och öppnar är Bio 7:an som är Gävle kommuns komplementsbiograf på Gasklockeområdet. Redan den 1 juni kommer dramafilmen ”Tove”, som handlar om konstnären och författaren Tove Jansson, mer än bara Mumin, att inleda repertoaren. Kvällen avslutas sedan med flerfaldigt Oscarsbelönade och nominerade filmen ”Judas and the Black Messiah”,  som är en tät thriller om mordet på Black Panther-ledaren Fred Hampton.

Endast åtta personer kommer att släppas in i salongen i första skedet, en salong som under perioden kommer att innehålla åtta soffor, en för varje besökare.

Handsprit finns att tillgå i både salong och foajé, salongen kommer även att städas mellan varje föreställning.