Anmäl dig och delta på Håll Sverige Rent-dagen 2022

17/9, 2022, kl.00:00, Du väljer själv när, var och hur skräpplockarinsatsen ska genomföras

Tillbaka till kalendariet

Anmäl dig och delta på Håll Sverige Rent-dagen 2022

Häng på och plocka skräp den 17 september på Håll Sverige Rent-dagen. Samla vänner, familj, förening eller kollegor och ge er ut och gör en viktig insats för miljön i vår kommun – det är roligare att plocka tillsammans!

Anmäl dig

Anmäl dig på Håll Sverige Rents webbsida. Här finns även information om eventuella skräpplockarevent i din närhet och hur du gör för att skapa ett eget skräpplockarevent.

Kom ihåg

  • Du väljer själv när, var och hur skräpplockarinsatsen ska genomföras
  • Berätta om din insats i sociala medier, det inspirerar fler att göra mer
  • Alla deltagare ansvarar själva för att ta hand om det skräp som plockats. Sortera gärna skräpet och kasta det på din närmaste återvinningscentral
  • Större mängder insamlat skräp i soppåsar kan Gävle kommun hjälpa till att hämta upp. Skicka ett e-post till gatapark@gavle.se och ange namn och telefonnummer, antal soppåsar och platsen där soppåsarna kan hämtas upp. Bifoga gärna en karta.
  • Större skräpfynd och dumpning kan du enkelt anmäla på Gävle kommuns e-tjänst
  • Den 17 september arrangeras World Cleanup day, en del av Håll Sverige rent-dagen. Läs mer om det här: https://www.worldcleanupday.org/

Behöver du skräpplockarmaterial?

Använd gärna handskar och påsar du har hemma. Behöver du en ny skräpplockarpåse går det att hämta i Stadshusets reception i Gävle mellan 12–16 september.