Delta på cykelsafari – Upptäck Smarta kartan!

20/8, 2022, kl.10:00, Gävle Rådhus, RÅDHUSTORGET 1, 803 20 Gävle

Tillbaka till kalendariet

Delta på cykelsafari – Upptäck Smarta kartan!

Smarta kartan Gävle - gör det lätt att hyra, dela, byta, laga, låna, återanvända, ge och få!

Visste du att det går att låna leksaker och sportutrustning i Gävle? Att du kan hyra verktyg istället för att köpa dem? Eller att du kan laga prylar och kläder som gått sönder istället för att köpa nytt? Nu släpper vi Smarta kartan som gör det enklare att hitta rätt!

Följ med på cykelsafari i Gävle då vi besöker deltagande verksamheter som berättar om deras unika hållbara initiativ. Vi stannar till vid bland annat Busfrö, Cykelköket, Nordic Vintage och Epí där vi även bjuds på deras hållbara fika.

Lite mer om Smarta kartan:

Smarta kartan är en digital karta som gör det lätt att hitta lokala verksamheter där du kan hyra, byta, få och dela. Den guidar dig även till reparatörer, odlingsmöjligheter och secondhand-butiker.

Kartan används redan i flera andra kommuner, bland annat i Malmö, Umeå, Göteborg och Stockholm.

Nu är det Gävles tur att få en alldeles egen karta. I Gävle finns massor av mer eller mindre kända organisationer som erbjuder möjligheter till en mer smart och hållbar konsumtion!

Alla är välkomna att delta på cykelsafarin, allt du behöver är en cykel. Det kan vara du som är invånare, student, företagare eller medlem i ideell organisation och känner att det här skulle vara kul att vara med på!

Du anmäler dig lite längre ner på sidan.

Vi utgår från Rådhustorget.

Ta med din cykel så ses vi!