Digital bok- och filmcirkel

21/4, 2021, kl.18:00, Digitalt evenemang

Tillbaka till kalendariet

Digital bok- och filmcirkel

Läs boken - se filmen!

Vill du träffas och prata bok och film med oss? Anmäl dig till vår nya digitala bok- och filmcirkel. Vi hjälper dig att komma igång!

Vi träffas digitalt vid tre tillfällen under våren; den 24 februari, den 24 mars och den 21 april. Träffarna startar kl. 18 och håller på i ungefär en timme. Du väljer om du vill delta vid ett eller flera tillfällen.

Du läser boken och ser filmen på egen hand. Boken finns att läsa i Biblio-appen (eller att låna på biblioteket) och filmen finns att se på Cineasterna. Tjänsterna är gratis och du loggar in med ditt lånekort och pinkod.

Till träffen i mars läser vi Domaren av Ian McEwan och ser filmen med samma namn med Emma Thompson i huvudrollen.

Bok och film är medier som förmedlar en berättelse på olika sätt. Medan boken använder ord för att beskriva inre skeenden och måla upp världar i vår fantasi använder filmen bild och ljud för att berätta om saker som ibland inte kan sägas med ord. Det är spännande att tänka kring hur bok och film kompletterar varandra. Filmen brukar ibland kallas ett nytt original, och ofta är en ”bokfilm” bäst när den skiljer sig från förlagan. Vi ser fram emot att utforska detta tillsammans med dig!

Cirkelledare är Erika Wachenfeldt, filmcurator och Lis-Marie Gund, Forsbacka bibliotek

Programmet genomförs med stöd från Stärkta bibliotek – Kulturrådet.
Vi använder Microsoft Teams. Antalet platser är begränsat.

För frågor och/eller anmälan kontakta Forsbacka bibliotek tel. 026-17 94 68 eller forsbackabibliotek@gavle.se