Digital jobb- och utbildningschansen

20/10, 2021, kl.13:00, Digitalt evenemang

Tillbaka till kalendariet

Digital jobb- och utbildningschansen

Vuxenutbildningen i Gävle bjuder in till en digital mässa under hösten som ett alternativ till vår fysiska mässa, Jobb- och utbildningschansen. 

Funderar du på att byta karriär eller skulle du vilja läsa en kurs? Oavsett är utbildning din väg framåt. Är du osäker på vilka olika möjligheter som finns för just dig? 

Välkommen till Vuxenutbildningens digitala mässa den 20 oktober klockan 13.00-15.00. 

Klicka här för att ansluta till huvudrummet (Zoom).

 

Kortfattat mässprogram

Kl 13.00 Gemensam uppstart med alla utställare. Linda och Emma från Vuxenutbildningen i Gävle är moderatorer. Klicka här för att ansluta till huvudrummet (Zoom).

Kl 13.30 Träffa de olika utställarna i deras egna mötesrum (se detaljerat mässprogram nedan för länkar till de olika utställarna)

Kl 13.30-14.00 Studie- och yrkesvägledare från Vuxenutbildningen i Gävle finns tillgängliga i ”huvudrummet”, ställ frågor via chatten.

Kl 14.40-15.00 Återsamling i huvudrummet. ”Att uppnå sina mål” och vinnare i Gosedjurstävlingen. Klicka här för att ansluta till huvudrummet (Zoom).

 

Detaljerat mässprogram

Vuxenutbildningen

På Vuxenutbildningen finns olika typer av utbildningar, från yrkesutbildningar till studieförberedande utbildningar.

Centrum för Vuxnas Lärande, CVL (klicka HÄR för länk till Teams)

Träffa CVL i Sandviken som presenterar sina yrkesutbildningar

13:30 Verkstadstekniker och Underhållsmekaniker

13:45 IT-tekniker och IT-utvecklare

14:00 Byggutbildning och Yrkesförare med inriktning tung lastbil med släp, CE

14:15 Barnskötare och Kock

Vuxenutbildningen i Gävle

På Vuxenutbildningen finns olika typer av utbildningar. Välkommen att ställa frågor och lyssna på presentationer om olika Yrkesutbildningar på Vuxenutbildningen i Gävle.

Kl 13.30 Lärling och yrkesutbildningar (klicka HÄR för länk till Teams)

Kent Olsson, Utbildningsmäklare informerar om lärlings- och yrkesutbildningar på Vuxenutbildningen. Träffa Kent och få mer information om våra utbildningar riktade mot Fastighet BAS samt Fastighet fördjupning mot skötare/värd, Yrkesförare Buss, Personbilsmekaniker och Barnskötare.

Kl 14.00 Lärling- och yrkesutbildningar inriktade mot SFI (klicka HÄR för länk till Teams)

Anna Moberg, Samordnare för lärling- och yrkesutbildningar mot SFI. Informerar om möjligheter för SFI-elever att studera en yrkesutbildning i kombination med studier på SFI-nivå. Träffa Anna och lyssna på vad hon har att säga om våra utbildningar med inriktning mot som Kock, Restaurangbiträde, Lokalvårdare och Yrkesförare Buss.

Kl 13.30, kl 14.00, kl 14.20 Barn- och fritidsprogrammet med lärlingsupplägg (klicka HÄR för länk till Teams)

Välkommen att träffa Anneli Melin, lärare på Barn & Fritid, som kommer att berätta om programmet och dess innehåll.

Kl 13.30-14.30 Valideringsspår vård och omsorg för dig med yrkeserfarenhet (klicka HÄR för länk till Teams)

Träffa lärarna Jane Myrberg och Eva-Maj Snellman och ställ dina frågor om valideringsspåret inom vård och omsorg.

Kl 13.30, Kl 14.00 Ekonomi- & redovisningsassistentutbildningen (klicka HÄR för länk till Teams)

Ekonomi- & redovisningsassistentutbildningen är en grundläggande utbildning för dig som vill arbeta i ekonomiområdet. Utbildningen förbereder dig för att arbeta som ekonomi- och redovisningsassistent med ekonomiska underlag, bokföring, bokslut, avstämningar, utbetalningar, skatter & viss lönehantering.
I utbildningen får du också kunskaper inom bokföring-, fakturerings-, och administrations-program samt Officeprogram. Utbildningen är även lämplig för dig som vill arbeta inom andra delar av ekonomiområdet eller är intresserad av att starta eget företag och startar augusti 2022. Ingen APL ingår i utbildningen.

 

Yrkeshögskola  

Yrkeshögskoleutbildningar finns i många olika branscher och över hela landet. Det går att studera på distans, på plats eller via satellitgrupper. För att Yrkeshögskolan ska kunna erbjuda en utbildning måste ett verkligt behov finnas på arbetsmarknaden. Det gör att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar allt eftersom behovet på arbetsmarknaden förändras.

De allra flesta utbildningar kombinerar teori med praktik, ”Lärande i arbete” (LIA). Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.

Kl 13.30-14.00 Att studera på Yrkeshögskola (klicka HÄR för länk till Teams)

Kom och lyssna på Niclas Engberg, Utbildningsledare Vuxenutbildningen i Gävle, berättar om möjligheterna med att studera på en yrkeshögskola.

Kl 13.30-14.30 SKY (klicka HÄR för länk till Zoom)

SKYs utbildningar är platsburna, dvs att de studerande har utbildare och klassrum i Gävle (huvudort) och på satellitorterna erbjuds även klassrum. Alla våra föreläsningar sänds live på Zoom och spelas även in och läggs upp på studenterna läroplattform. SKYs utbildningar är på två år och heltid. I varje utbildning igår LIA-perioder (Lärande i arbete) där de studerande är ute på en arbetsplats där de studerande har möjlighet att under handledning vidareutveckla sina kunskaper från skolan.

Välkommen att träffa Sofia Antonsson, Utbildningsledare, från Yrkeshögskolan SKY för att ställa frågor och prata om SKYs utbildningarna som Drifttekniker och Logistiker.

 

Folkhögskola

Kl 13.30-14.30 Västerbergs folkhögskola (Klicka HÄR för länk till Teams)

På Västerbergs Folkhögskola kan du studera Allmän kurs på Grundskole- och/eller gymnasienivå. Vi har också många specialkurser som vi kommer att berätta om så kom och träffa oss via vår zoom-länk.

13.30 Dramapedagogutbildningen med Karin-Erika Johansson

13.45 Lärarassistentutbildningen med Ingela Börjesson

14.00 Allmän kurs med Lena Rosengren

14.15 Musiklinjen med Petter Findin och Daniel Erkers med elever

 

Högskola

Kl 13.35, 13.55 och 14.15 Högskolan i Gävle (INSTÄLLT)

Är du intresserad av högskolestudier och undrar om det är någonting för dig?

Välkommen in i vårt digitala rum då Högskolans studievägledare inleder varje pass med en presentation av högskolan med efterföljande frågestund.

 

Studiestöd

Kl 13.30-14.30 CSN (Klicka HÄR för länk till Teams)

CSN kommer att finnas på plats under den digitala mässan som Vuxenutbildningen Gävle anordnar. Kom och lyssna på CSN och ställ dina frågor. Lyssna gärna på vår presentation och ställ dina frågor om studiestöd. Vi ser fram emot att träffa er.

Kl 13.30 Allmän presentation om studiestöd och därefter frågestund

Kl 14.00 Allmän presentation om studiestöd och därefter frågestund