Duon LISAS bjuder på folkmusik i juletid

13/12, 2021, kl.12:30, Valbo bibliotek

Tillbaka till kalendariet

Duon LISAS bjuder på folkmusik i juletid

Måndag 13 december kl12.30 Lisas Jul Duon LISAS med Lisa Rydberg och Lisa Långbacka bjuder på folkmusik i juletid. Plats: Valbo Bibliotek

Upplev LISAS musikaliska broderier med trådar ur svensk folkmusik och barock! Gruppen bildades 2011 efter att violinisten Lisa Rydberg och accord-eonisten Lisa Långbacka från varsitt håll fått höra: ni borde spela tillsammans! Debutalbumet Fiddle and Accordion Conversations hyllades av kritikerna och valdes till ett av århundradets viktigaste folkmusikalbum i tidningen LIRA samt tilldelades Manifestpriset 2018 i kategorin Årets folk.

Lisa Rydberg, Riksspelman och barockviolinist,

är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och den första någonsin i Sverige att gå en kombinerad utbildning i klassisk musik och folkmusik. Hon har även erhållit diplom på barockviolin.

Lisa är numer frilansande musiker med ett brett register. Hon utgör ena halvan av hyllade duon Bach på svenska och har turnerat flitigt med grupper som Jul i folkton och Sofia Karlsson band. Lisa har gett ut flertalet skivor i eget namn och kan därtill höras på en rad album med artister som Nicolai Dunger, Sofie Livebrant, Thomas Di Leva, Ane Brun och Ulf Lundell.

År 1999 blev hon Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris samt Spel-Stinas medalj.

Lisa Långbacka, accordeonist,

rör sig mellan vitt skilda musikaliska världar; från samarbeten med pop-, jazz- och folkmusiker till opera och teatermusik. Under 2017 var Lisa musikproducent för Nobelbanketten där hon också medverkade som musiker och kompositör. Lisa har tidigare komponerat för och framträtt med kammarorkestern Musica Vitae, varit kapellmästare för Cullbergbaletten, arbetat vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Lena Willemark, Norrbotten Big Band med flera.

Lisa är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och blev 2015 utsedd till Årets dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund.

Ett samarbete mellan Kultur Gävleborg och Gävle kommun, Kultur för äldre och Träffpunkterna. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.
Begränsat antal platser enligt rådande restriktioner.