Farlig konst

18/5, 2022, kl.18:30, Folkteatern i Gävleborg

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Farlig konst

Tre samtal om konstens makt och möjligheter.

”I can’t listen to that much Wagner, ya know? I start to get the urge to conquer Poland.”
Woody Allen i filmen Manhattan Murder Mystery

Det finns konstnärliga verk som på olika platser i världen i olika tider ansetts farliga för människor, vissa av dem så pass att de skulle kunna inspirera sina åskådare eller utövare till onda handlingar. Kan konst ha den makten? Kan konst faktiskt vara farlig? Hur känns i så fall farlig konst att uppleva, och att uppfyllas av? Hur känns den att utöva? Och var går gränsen mellan det konstnärliga verket och hur det används?

Under tre kvällar på Folkteatern, Konserthuset och Länsmuseet bjuder vi in till samtal om dessa frågor. Vi tar del av musik, bildkonst, litteratur och dramatik som historiskt och i nutid anses farliga, och diskuterar detta tillsammans med tonsättare, författare, konstnärer och dramatiker. Välkommen att lyssna och samtala kring konstens påverkan på oss människor.

Linda Mallik, regissör på Folkteatern, kommer att moderera samtalen. Helena Granström som är författare, poet, dramatiker och kulturskribent kommer att delta i panelen vid samtliga tre tillfällen. Övriga paneldeltagare presenteras inom kort samt de konstinslag som kommer att framföras.

Fri entré men förboka dig gärna via vår hemsida så att vi bättre kan planera kvällarna, det är dock inget krav utan det går att bara dyka upp också.

Samtalen arrangeras av Folkteatern Gävleborg, i samarbete med Gävle Symfoniorkester och Länsmuseet Gävleborg.