Har du Huskurage?

19/8, 2022, kl.18:00, Jungfruparken lekplats

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Har du Huskurage?

En forumteater om att prata, agera och stoppa våld.

Har du Huskurage?

Huskuragegruppen i Gävle presenterar en unik forumteater i regi och utförande av organisationen Kultura i Gävle.

Forumteater är en teaterform som uppmuntrar till reflektion, ifrågasättande och direkt interaktion från publiken. Som publik ges du här förutsättning att vara med och påverka, hur skulle du ha reagerat? Vad skulle du ha gjort eller kanske inte gjort i en av situationerna som skådespelarna iscensätter. Låt oss testa tillsammans.

Barn är välkomna i målsmans sällskap.

 

Kort info:

Det här är Huskurage i Gävle

Huskurage är en metod mot våld som har som mål att förebygga och stoppa våld i nära relationer. Huskurage handlar om att det skall vara lika självklart att ringa polisen om du hör eller är orolig för att någon bli utsatt för våld som att ringa Störningsjouren när någon skruvat upp volymen för högt på en fest. Huskurage är en metod som visar hur vi kan agera vid oro för en granne

Huskurage i Gävle är ett samarbete mellan Gavlegårdarna, Gävle kommun, Medborgarskolan, Hyresgästföreningen och Polisen, som en del i det förebyggande arbetet att minska våld i nära relationer och öka tryggheten i hemmet.