Invigning av Gävlebocken 1 dec

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Invigning av Gävlebocken 1 dec

BÖRJA JULEN MED GÄVLEBOCKEN
Julen börjar i Gävle första helgen i advent. Upplev världskändisen Gävlebocken på nära håll. Se ett av Sveriges vackraste pepparkakshus eller spring årets mysigaste vinterstadslopp. Kombinera julklappsshopping med roliga aktiviteter för barnen och toppa helgen med invigningen av Gävlebocken.

GÄVLEBOCKENS INVIGNING
Den 1 december kl 15:00 är det dags för årets invigning av Gävlebocken på Slottstorget i Gävle. Årets scenprogram leds av Gävlesonen och radioprofilen Roger Nordin. Årets invigare är Lars Wennman, Gävleambassadör och grundare av Matakuten.
Vi är glada att kunna presentera dessa artister vid Gävlebockens invigning: Charlotte Perrelli står på scenen tillsammans med Gefle Gospelkör. William Segerdahl från Idol 2018 samt kommande stjärnskottet Christoffer Jonsson från Helges i Gävle är andra spännande inslag.
Hela programmet uppdateras löpande på: http://bit.ly/BorjajuleniGavle

HÄNDER PÅ STAN
Kombinera julklappsshopping med roliga aktiviteter för barnen. Träffa tomten, dansa kring granen eller någon mer nervkittlande aktivitet. Upplev julmarknader, julshower och stadsvandringar. Ja, det finns någonting för alla när julen börjar i Gävle.

ÅRETS MYSIGASTE VINTERSTADSLOPP
Gävle Adventslopp är ett mysigt vinterstadslopp som alla kan delta i. Spring, lunka eller gå direkt efter Gävlebockens invigning. Du kan välja mellan 5 eller 10 kilometer. Banan kantas av marschaller, eld och ljus.

SVERIGES VACKRASTE PEPPARKAKSHUS
Kom och upplev årets pepparkakshus i storformat. Inspireras av alla små detaljer i detta fantastiska pepparkaksbygge. Invigs på Länsmuseet Gävleborg den 1 december kl 14:00. Fri entré. Pepparkakshuset kan ses under hela julperioden.

MILJÖMÄRKT EVENT
Gävlebockens invigning är certifierad som ett Miljömärkt event av stiftelsen Håll Sverige Rent. Hjälp gärna till genom att resa klimatsmart och sortera ditt avfall till återvinning vid sorteringsstationerna. Och varför inte köpa en kaffe till din egen mugg?

PEPPARKAKSTÅGET PÅ GÄVLE C
Om du inte reser hållbart med vårt pepparkakståg till Gävle den 1 december så passa på att titta förbi vid Gävle Centralstation. Ni hittar oss på spår 1 där vi håller kaffet varmt till en gofika. Tomten tar tacksamt emot alla barns önskelistor och till och med Mr K finns på plats och visar några galna varietétrix och lite styltmingel vid tåget.

Följ evenemanget för senaste nytt:
Hela programmet uppdateras löpande på: http://bit.ly/BorjajuleniGavle