Jobb- och utbildningschansen

12/10, 2022, kl.12:30, Vuxenutbildningen Gävle

Tillbaka till kalendariet

Jobb- och utbildningschansen

Jobb och utbildningschansen är tillbaka den 12 oktober! Nytt för år 2022 är vårt samarbete med Ett bättre Gävle (GIF) och En bra start (Brynäs) som tillsammans med Vuxenutbildningen arrangerar Jobb och utbildningschansen. Här kan du träffa olika utbildningsanordnare och arbetsgivare för att ställa frågor och få information om vilka utbildnings- och karriärvägar till jobb som finns nu och framöver.

Mässan slår upp sina portar kl 12.30 då det svenska världskända företaget IKEA presenterar sig i aulan.

På IKEA arbetar vi alltid med stort fokus på människan. Våra värderingar och vår kultur inom rekrytering är tydlig, vi strävar efter mångfald och tror att våra olikheter för oss till en bättre version av oss själva.

Vi kommer att berätta mer om vår personalidé och filosofi, men även om våra samarbeten och våra egna upplevelser kring inkludering.

Utställningen startar kl 13.00.

Vi kommer, kom du också!

 

Hitta hit, hitta rätt!

Välkommen!


Mässdeltagare

Företag

Försvarsmakten  – Träffa Rekryteringshandläggare som berättar om värnplikten och Hemvärnet. Hur man söker och om antagnings processen. ”Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer”.

Folktandvården – Arbetat med förebyggande tandvård i över 80 år och är ett av de fjärde största tandvårdsföretagen i Sverige.

A-Assistans – Ett privat företag som har anordnat personlig assistans sedan 1994.

Stora Enso – Stora Enso är leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktion och papper.

Securitas  – Säkrar det som behöver skyddas och hjälpa människor att känna sig trygga.

Nilar  – Hos Nilar tror vi på kraften i förnybar energi. Vi designar, utvecklar och tillverkar batterier i vår toppmoderna fabrik i Gävle. Vill du söka jobb i framtidens bransch? Kom till vår monter.

Bemanningsenheten Gävle kommun – Träffa oss som arbetar med rekrytering och bemanning av vikariat på Gävle kommuns bemanningsenhet. Vi söker ständigt efter nya goda medarbetare. Välkommen att bli en av oss! Timvikarier inom vård och omsorg, skola, kultur- och fritidsverksamhet samt administration.

Microsoft –  ”Our mission is to empower every person and every organization on the planet to achieve more”.

IPCO – ”The Industrial Solutions Company”.

Gavlefastigheter –  Tillhandahåller ändamålsenliga lokaler till Gävle kommuns förvaltningar. Vi äger och förvaltar kommunens verksamhetslokaler exempelvis skolor, kulturfastigheter och idrottsanläggningar. Besök vår monter och bli lockad att jobba inom fastighetsbranschen!

Gavle Drift & Service – Levererar drift- och servicetjänster inom Gävle kommunkoncern. Gavle Drift & Service arbetar för Gävle bästa. Hos oss hittar du bland annat tjänster som Fastighetsskötare, Snickare, Drifttekniker, Fastighetsförvaltare och Projektledare. Kom till vår monter så berättar vi mer!

Bemanningsföretag

Clockwork – Clockwork hjälper människor att hitta rätt jobb och företag att hitta rätt medarbetare. Behöver du hjälp att ta nästa steg i din karriär, eller behöver du hjälp att komma ut på arbetsmarknaden? Prata med oss!

AlphaCE – Oavsett varifrån du kommer så hjälper vi er att hitta in på arbetsmarknaden.

Iris – En väg till utbildning och arbete

Lernia – Hos Lernia har får du allt du kan behöva som utbildning, bemanning samt matchningstjänst Rusta och Matcha.

Nordecta – Vi hjälper industrier i Sverige att få rätt person på rätt plats

Arbetslivsresurs – Vi hjälper dig som är arbetssökande att hitta rätt jobb eller utbildning.

Livek Sjuhärad – På Livek ger vi dig information och kunskap och förbereder dig för ett arbete eller studier. Vår vision är att hitta unika lösningar så att du kan gå den rakaste vägen till arbete.

Trim Tab – Behöver du hjälp att hitta rätt jobb eller välja studier eller kanske utbilda dig till ett nytt yrke? Vi finns här för att hjälpa dig. Kom till vår monter och prata med oss.

Utbildningsanordnare

Vuxenutbildningen i Gävle

 • Försäljning och service lärling – Försäljning och service finns med olika inriktningar inom E-handel och dagligvaruhandel. Kan läsas som kombinations- eller lärlingsutbildning.
 • Vård – Efter avslutad utbildning kan du söka jobb som undersköterska. Läs via fjärrdistans, närstudier eller vallidering.
 • Gästservice – En kombinationsutbildning med tre ämnesområden; Kök, Servering och Städ. Träffa Scandic och ställ dina frågor om utbildningen som Vux har tillsammans med hotellet.
 • Barn och fritid – Barn och fritidsprogrammet finns både som lärling och valideringsalternativ.
 • Lärlingsutbildning – På Vux i Gävle kan du läsa flera olika lärlingsutbildningar. En lärlingsutbildning har minst 70% APL.
 • Studie- och yrkesvägledning – Träffa studie- och yrkesvägledare och få hjälp med vägledning mot dina framtida drömmars mål.

CVL Sandviken – Vuxenutbildningen CVL Sandviken är på plats för att presentera dina yrkesutbildningar. Kom och träffa oss.

Björkhagskolan Vuxenutbildningen i Hofors

 • El- och verkstadsutbildning – Elektrikerutbildningen på tre terminer har inriktning mot elinstallation och automation inom industri, en utbildning som har tagits fram i samarbete med arbetsgivarna för att matcha deras behov. Heltidsstudier med många praktiska moment.

Mona Education – Ett utbildningsföretag med mångkulturell profil och ackrediterat testcenter.

Högskolor

Högskolan i Gävle – På Högskolan i Gävle finns en mängd olika utbildningar. Kom till montern med dina frågor.

Folkhögskolor

Västerbergs Folkhögskola – På Västerbergs folkhögskola kan du studera Allmänna kurser på grund- och gymnasienivå. Du kan också studera flera olika specialkurser och yrkesutbildningar så som; Lärarassistent, Dramapedagog, Musik, Trä- och Smide och olika textilkurser

Brunnsvik Folkhögskola – Folkhögskolan drivs av en ideell förening med utgångspunkt att alla människor är lika mycket värda och har rätt till utbildning oavsett kön, bakgrund och kulturell tillhörighet. Skolan erbjuder kurser såsom allmän kurs, musikutbildningar, språkkurser, teaterutbildning, ledarskapskurser och yrkesutbildning.

Yrkeshögskolor

Yrkeshögskoleutbildningar går att studera på distans, på plats eller via satellitgrupper. För att Yrkeshögskolan ska kunna erbjuda en utbildning måste ett verkligt behov finnas på arbetsmarknaden. Det gör att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar allt eftersom behovet på arbetsmarknaden förändras.

De allra flesta utbildningar kombinerar teori med praktik, ”Lärande i arbete” (LIA). Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet och en bra kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.

YrkesAkademin – Funderar du på karriärbyte? Vi har utbildningarna för dig! Allt från yrkesförare till kock.

Edugrade – Vi erbjuder Yh-utbildningar som ökar dina chanser till spännande jobb i den växande IT-branschen. Vi har utbildningar för alla yrkesgrupper som behövs för att planera, designa, bygga och underhålla bredbandsnät.

Teknikhögskolan – Teknikhögskolan utbildar framtidens innovatörer och samhällsbyggare inom IT, teknik, bygg, el, logistik och ledarskap. Vi skapar utbildningar med branschföretag som matchar arbetsmarknadens behov. Kostnadsfritt och CSN-berättigat, såklart.

Affärshögskolan – Affärshögskolan är en auktoriserad yrkeshögskola inom ekonomi, försäljning, marknadsföring och projektledning. Plugga kostnadsfritt med mycket praktik – alla utbildningar är skapade med arbetslivet.

Vårdhögskolan – Vårdyrkeshögskolan utbildar människor för människor inom vård, administration och socialt arbete. Bli en del av oss! ✓ Praktik ✓ Distansstudier ✓ Kostnadsfritt

KYH – Erbjuder utbildningar inom branscherna samhällsbyggnad, ekonomi och IT

SKY – På vår yrkeshögskola kan man läsa flera spännande utbildningar. Bla som drifttekniker, Kraft & Värme/ Process

Övriga utställare

Mattecentrum – läxhjälp – Erbjuder gratis hjälp till alla som plugga matte.

LO – LO är en samlande kraft för 14 fackförbund. Tillsammans kämpar vi för ett bättre arbetsliv.

CSN – studieekonomi – Centrala studiestödsnämnden är en svensk myndighet. Här kan du söka bidrag och lån för att finansiera dina studier. Välkomna till vår monter med dina frågor.

Nyföretagarcentrum – NyföretagarCentrum Gästrikland erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning till dig som funderar på att starta företag eller precis har startat eget. Vi hjälper dig att utveckla din idé ytterligare och kan tillhandahålla de rätta kontakterna för dig för att ta ditt företag vidare.

Ett Bättre Gävle (Gefle IF) – Gefle IF fotbolls sociala hållbarhetsprogram går under namnet Ett Bättre Gefle. ”Vi ska tillsammans med andra aktörer verka för ett bättre samhälle. Strategin utgår från principen ”Allt börjar med dig”. Var och en kan vi åstadkomma begränsade förändringar, men tillsammans kan vi göra en verklig skillnad för liv, hälsa och miljö”. Gefle IF fotbolls sociala hållbarhetsprogram som verkar för att ungdomar skall få en hållbar framtid.

En Bra Start (Brynäs IF) – Brynäs arbete En bra start ska arbeta långsiktigt och med kontinuitet för att fler barn och ungdomar ska få en bra start i livet. *En bra start* riktar sig till alla barn, och där kommer Brynäs IF:s sociala arbete att samlas. Verksamheten består av fyra delområden: Skolor & fritidsklubbar, Ledarskapsakademin, Lek & aktivitet och Första jobbet.

Hotell- och turismprogrammet – Säljer kakor och fika.

 

Programpunkter

 • IKEA i aulan 12:30

  På IKEA arbetar vi alltid med stort fokus på människan. Våra värderingar och vår kultur inom rekrytering är tydlig, vi strävar efter mångfald och tror att våra olikheter för oss till en bättre version av oss själva. Vi kommer att berätta mer om vår personalidé och filosofi, men även om våra samarbeten och våra egna upplevelser kring inkludering.

 • Mässan börjar 13:00

 • Mässan avslutas 15:00