Jobb- och utbildningschansen

12/10, 2022, kl.12:30, Vuxenutbildningen Gävle

Tillbaka till kalendariet

Jobb- och utbildningschansen

Jobb och utbildningschansen är tillbaka den 12 oktober! Nytt för år 2022 är vårt samarbete med Ett bättre Gävle (GIF) och En bra start (Brynäs) som tillsammans med Vuxenutbildningen arrangerar Jobb och utbildningschansen. Här kan du träffa olika utbildningsanordnare och arbetsgivare för att ställa frågor och få information om vilka utbildnings- och karriärvägar till jobb som finns nu och framöver.

Mässan slår upp sina portar kl 12.30 då det svenska världskända företaget IKEA presenterar sig i aulan.

Utställningen startar kl 13.00.

Vi kommer, kom du också!

 

Hitta hit, hitta rätt!

Välkommen!

 

Mässdeltagare

Företag

Försvarsmakten  – Träffa Rekryteringshandläggare som berättar om värnplikten och Hemvärnet. Hur man söker och om antagnings processen. ”Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer”.

Folktandvården – Arbetat med förebyggande tandvård i över 80 år och är ett av de fjärde största tandvårdsföretagen i Sverige.

A-Assistans – Ett privat företag som har anordnat personlig assistans sedan 1994.

Stora Enso – Stora Enso är leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktion och papper.

Securitas  – Säkrar det som behöver skyddas och hjälpa människor att känna sig trygga.

Nilar  – Hos Nilar tror vi på kraften i förnybar energi. Vi designar, utvecklar och tillverkar batterier i vår toppmoderna fabrik i Gävle. Vill du söka jobb i framtidens bransch? Kom till vår monter.

Attendo – På Attendo arbetar för att du ska kunna leva ditt liv som du vill ha det. Vi erbjuder äldreomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg..

Bemanningsenheten Gävle kommun – Träffa oss som arbetar med rekrytering och bemanning av vikariat på Gävle kommuns bemanningsenhet. Vi söker ständigt efter nya goda medarbetare. Välkommen att bli en av oss! Timvikarier inom vård och omsorg, skola, kultur- och fritidsverksamhet samt administration.

Microsoft –  ”Our mission is to empower every person and every organization on the planet to achieve more”.

IPCO – ”The Industrial Solutions Company”.

Gavlefastigheter –  Tillhandahåller ändamålsenliga lokaler till Gävle kommuns förvaltningar.

Gavle Drift & Service – Levererar drift- och servicetjänster inom Gävle kommunkoncern.

Bemanningsföretag

Clockwork – Clockwork hjälper människor att hitta rätt jobb och företag att hitta rätt medarbetare. Behöver du hjälp att ta nästa steg i din karriär, eller behöver du hjälp att komma ut på arbetsmarknaden? Prata med oss!

AlphaCE

Iris

Lernia – Hos Lernia har får du allt du kan behöva som utbildning, bemanning samt matchningstjänst Rusta och Matcha.

Nordecta

Utbildningsanordnare

Vuxenutbildningen i Gävle

 • Försäljning och service lärling – Försäljning och service finns med olika inriktningar inom E-handel och dagligvaruhandel. Kan läsas som kombinations- eller lärlingsutbildning.
 • Vård – Efter avslutad utbildning kan du söka jobb som undersköterska. Läs via fjärrdistans, närstudier eller vallidering.
 • Gästservice
 • Barn och fritid
 • Lärlingsutbildning
 • Studie- och yrkesvägledning

CVL Sandviken

Björkhagskolan Vuxenutbildningen i Hofors

 • El- och verkstadsutbildning

Lexicon

Högskolor

Högskolan i Gävle – På Högskolan i Gävle finns en mängd olika utbildningar. Kom till montern med dina frågor.

Folkhögskolor

Västerbergs Folkhögskola – På Västerbergs folkhögskola kan du studera Allmänna kurser på grund- och gymnasienivå. Du kan också studera flera olika specialkurser och yrkesutbildningar så som; Lärarassistent, Dramapedagog, Musik, Trä- och Smide och olika textilkurser

Brunnsvik Folkhögskola – Folkhögskolan drivs av en ideell förening med utgångspunkt att alla människor är lika mycket värda och har rätt till utbildning oavsett kön, bakgrund och kulturell tillhörighet. Skolan erbjuder kurser såsom allmän kurs, musikutbildningar, språkkurser, teaterutbildning, ledarskapskurser och yrkesutbildning.

Yrkeshögskolor

Yrkeshögskoleutbildningar går att studera på distans, på plats eller via satellitgrupper. För att Yrkeshögskolan ska kunna erbjuda en utbildning måste ett verkligt behov finnas på arbetsmarknaden. Det gör att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar allt eftersom behovet på arbetsmarknaden förändras.

De allra flesta utbildningar kombinerar teori med praktik, ”Lärande i arbete” (LIA). Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet och en bra kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.

Skogstekniska – Alfta Skogstekniska genomför utbildningar mot företag både i Sverige men även internationellt. Här kan du läsa både mot Yrkeshögskola och Komvux.

YrkesAkademin

Edugrade

Teknikhögskolan

Affärshögskolan

Vårdhögskolan

KYH

SKY

Övriga utställare

Mattecentrum – läxhjälp

LO

CSN – studieekonomi

Ett Bättre Gävle (Gefle IF) – Gefle IF fotbolls sociala hållbarhetsprogram går under namnet Ett Bättre Gefle. ”Vi ska tillsammans med andra aktörer verka för ett bättre samhälle. Strategin utgår från principen ”Allt börjar med dig”. Var och en kan vi åstadkomma begränsade förändringar, men tillsammans kan vi göra en verklig skillnad för liv, hälsa och miljö”.

En Bra Start (Brynäs IF) – *En bra start* riktar sig till alla barn, och där kommer Brynäs IF:s sociala arbete att samlas. Verksamheten består av fyra delområden: Skolor & fritidsklubbar, Ledarskapsakademin, Lek & aktivitet och Första jobbet.

 

Listan uppdateras kontinuerligt 🙂

Programpunkter

 • IKEA i aulan 12:30

  "På IKEA arbetar vi alltid med stort fokus på människan. Vi strävar efter mångfald och tror på att våra olikheter berikar och vad är vackrare än att berikas genom mångfald. Vi kommer att berätta om vår personalidé, men även om våra samarbeten och våra egna upplevelser kring inkludering. Människor har fått chansen att lyckas, att utvecklas och finna sin självkänsla. Vi har sett glöden tändas i deras ögon när de finner tron på sig själva igen och det är något som fler borde få uppleva."

 • Mässan börjar 13:00

 • Mässan avslutas 15:00