Prins Perikles och hans dotter Marina (INSTÄLLT)

15/1, 2022, kl.16:00, Folkteatern i Gävleborg

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Prins Perikles och hans dotter Marina

I september öppnar Folkteatern Gävleborg åter upp dörrarna till en teaterhändelse och bjuder in till en av William Shakespeares sista pjäser, i samarbete med Skottes Musikteater och i regi av Peter Oskarson.

I uppsättningen Prins Perikles och hans dotter Marina möter vi en far och en dotter i en mytisk resa över stormande hav. En hoppfull berättelse om förlust, flykt och förvandling, om bråddjup sorg, hämnd och undergång. Men också om förlåtelse, försoning och återuppståndelse.

Perikles tillhör en av William Shakespeares romanser som skrevs under pandemin som härjade i London under 1600-talets början. Denna tid förändrade på många sätt både hans teater och hans dramatik. Vad som sker i efterdyningarna av vår tids pandemi återstår att se.

Folkteatern och Skottes Musikteater vill tillsammans med publiken kliva upp ur askan och som en fågel Fenix låta teatern återuppstå ännu en gång – allt för att hylla livets vedermödor och segrar!

BILJETTER:
Ord. 350 kr | Pensionär 275 kr | Student och ungdom t.o.m 18 år 150 kr
https://folkteaterngavleborg.se/program/prins-perikles-och-hans-dotter-marina/

På grund av rådande omständigheter kan vi inte garantera att sällskap får sitta ihop.