Skottes Familjelördagar

5/9, 2020, kl.13:00, Skottes Musikteater

Tillbaka till kalendariet

Skottes Familjelördagar

Föreställning: Den lilla mullvaden som ville veta vem som hade bajsat på hans huvud

Kl. 13.00 och 15:00 

 

Varje Familjelördag öppnar vi dörrarna kl 11.00 med både kafé och skaparverkstad. I kaféet står Sofie redo med hembakta godsaker, korv med bröd och något att dricka.
Maja tar hand om skaparverkstaden med olika aktiviteter varje gång. Kaféet och skaparverkstaden är öppen till kl 15.00.
Är man för liten för se föreställningen kan man sitta kvar med Maja och pyssla, medan storasyskonen går in till scenen.

 

Om föreställningen:

Allt började en morgon när den lilla mullvaden stack upp huvudet ur sin håla för att se om solen hunnit upp. Något brunt och avlångt kom neddimpande och landade rakt i huvudet på honom. ”Det var det fräckaste!” morrade mullvaden. ”Vem var det? Och rakt i huvudet på mig.” Han frågade duvan som just flög förbi: ”Är det du som har gjort det här?” ”Nej, hur kan du tro det? Jag gör såhär” sa duvan och släppte en vit, lös klick på marken. Då såg mullvaden att det inte var duvan…

2017 års ALMA-pristagare Wolf Erlbruch har illustrerat den mycket populära boken ”Det var det fräckaste!” skriven av den tyske barnboksförfattaren Werner Holzwarth. Skottes Musikteater är otroligt stolta över att få erbjuda er möjligheten att se en skrattfylld föreställning baserad på den norska dramatiseringen ”Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hade baejset på hodet hans” av Tine Thomassen.

Pjäsen blir till ett vandringsdrama där mullvaden ilsket går runt till en mängd egensinniga djur i jakten på vem som gjorde det. Djuren bevisar sin oskuld i tur och ordning genom att släppa konkreta bevis. Föreställningen rymmer mycket musik och den framförs naturligtvis live på sedvanligt Skottes-vis. All musik är komponerad av vår egen Ove Zacco Andersson.

Från: 4 år

Speltid: 45 minuter

Plats: Spegeln, Norra Köpmangatan 11, 803 11 Gävle

För biljetter: www.skottesmusikteater.com. Obs! Endast förbokning för att undvika köbildning. Detta med anledning av Coronaviruset.

 

Med anledning av Coronaviruset

– Ber vi dig, för allas säkerhet, stanna hemma om du känner minsta symptom på förkylning eller har feber, hosta, halsont, ledvärk, magbesvär eller huvudvärk.

– Ber vi dig respektera de av Folkhälsomyndigheten angivna råden

– Ber vi dig hålla avstånd innan föreställning, vid insläpp, i paus och efter föreställningen.

– Har vi ökat avståndet mellan publikplatserna.

– Är antalet biljetter begränsat.