Skräpplockardagarna i Gävle kommun 15 – 21 maj

15/5, 2023, kl.00:00, Inom Gävle kommun

Tillbaka till kalendariet

Skräpplockardagarna i Gävle kommun 15 – 21 maj

15-21 maj (vecka 20) arrangeras Skräpplockardagarna i Gävle kommun, ett evenemang där allmänheten anmäler sig och plockar skräp tillsammans.

Alla insatser är viktiga – anmäl dig nu

Anmälan är nu öppen för alla som vill vara med. Så häng med alla förskolor, skolor, föreningar och arbetsplatser, det är kul att plocka skräp tillsammans. Och kom ihåg att alla insatser är viktiga, stora som små!

Anmäl dig till Skräpplockardagarna i Gävle 2023 på Håll Sverige Rents webbplats

Använd era egna påsar för insamling

Tidigare år har deltagare i Skräpplockardagarna kunnat beställa materialpaket med plastpåsar från Håll Sverige Rent. Som en del i att minska användandet av plastpåsar uppmanas alla deltagare i år att använda påsar som redan finns tillgängliga i er verksamhet, hem eller på andra platser. Den bästa plastpåsen är den som används flera gånger!

Du ansvarar själv för det skräp du samlat in. Sortera gärna ditt skräp på återvinningscentraler, miljöstationer eller liknande. Om du hittar större skräpfynd och dumpning kan du anmäla det på Gävle kommuns webbsida.

Förskolor och skolor får hjälp av Gästrike återvinnare med att hämta samlat och sorterat skräp. Detta sker i samband med ordinarie hämtning.

Nytt deltagarrekord 2023?

Gävle kommun har tilldelats priset som Sveriges bästa Håll Sverige rent-kommun i tre år i rad (2020-2022) genom sitt strategiska och förebyggande arbete mot nedskräpning. Ett stort bidrag till priserna är det otroliga engagemang och deltagande som varit under Skräpplockardagarna.

2021 slog vi nytt rekord i Gävle med över 14 800 deltagare, och 2022 var vi nästan lika många. Helt fantastiskt att så många ställer upp, gör en viktig insats och plockar skräp i vårt närområde! Du ställer väl upp i år?

Mer information

Läs mer om Skräpplockardagarna på Håll Sverige rents webbsida.