Staden som batteri

18/1, 2024, kl.10:00, Gävle Konserthus

Tillbaka till kalendariet

Staden som batteri

Är du nyfiken på batteri som energilager och hur du kan bidra till ett robust energisystem? Välkomna till en inspirerande och konkret förmiddag med fokus på batterier och dess tillämpningar.

Våra hushåll, industrier och fordon elektrifieras och med det växer elbehovet och effektbehovet. I ett energisystem baserat på förnybara energikällor behöver vi kunna lagra el över tid så att elen kan nyttjas när behovet finns. Kan batterier vara en del av lösningen för att skapa ett flexibelt och robust energisystem som dessutom kan vara en bra affär?

Gävle kommun, Gävle klimatavtal, Energi- och klimatrådgivningen i Gävle samt Fastighetsägarna hälsar dig välkommen till en förmiddag som går i batteriets tecken där vi sätter fokus på batteriets lösningar och applikationer och där du som besökare ges insikter i batteriets förmågor och förhoppningsvis inspireras till nya affärsmöjligheter.

Programmet och anmälan hittar du längre ned på denna sida.

Eventinformation

Programpunkter

 • Välkomna och inledning

 • Gävle energi - Våra satsningar på batteri samt Svenska kraftsnäts stödtjänster

  Batteriet beskrivs ofta som elnätets schweizerkniv tack vare dess mångfacetterade egenskaper. Gävle energi gör en snabb överflygning av de olika tillämpningsområdena och förklarar varför batterier just nu har blivit en så het fråga.

 • Everenergy - Storskalig sol- & batteriimplementering i Gävle

  Everenergy jobbar utifrån projekt Staden. Ett initiativ för storskalig solcellsimplementering för de städer som är med i innovationssatsningen Viable Cities, där bl.a. Gävle är en utvald aktör. Genom att fokusera på storskalig implementering av solel i städer ges skalfördelar, det kombinerat med energilagring (batterier) i alla dess former ger möjlighet för lågt och stabilt solelspris för dig. Everenergy levererar sol & batteri som tjänst, vi tar investeringen ni har taken.

 • Panelsamtal

  Johan Hollsten - utvecklingsingenjör på Gävle energi, David Lukinius - Ägare och grundare Everenergy, Agnes Svedberg - Näringspolitisk talesperson på Fastighetsägarna

 • Kaffepaus

 • Workshop

  Hur kan batteriernas olika applikationer användas inom er verksamhet?

 • Tack för idag!