VÄVAREN KONSTFESTIVAL

27/11, 2021, kl.11:00, Vävarens Industrihus i Strömsbro

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

VÄVAREN KONSTFESTIVAL

Gaffel ateljéförening firar 20 år med stor konstfestival 20 konstnärer, öppna ateljéer, publikation, föreläsning

Gaffels ateljéförening i Gävle agerar ofta genom att befinna sig mitt i gångstråk och ”konfrontera” med konst på offentliga platser. Istället för gränsdragningar och exkluderingar har Gaffel valt att fokusera på KONSTUPPLEVELSEN och hamnar då automatiskt i ett gränsland där det spelar mindre roll VEM som ställer ut. Snarare handlar det om VAD som ställs.

Nu bjuder Gaffel in till konstfestival i sitt legendariska Väveri. Föreningen fyller 20 år och har bjudit in 20 konstnärer. Samtliga med skilda uttryck och berättelser.

Så välkomna till VÄVAREN, som i folkmun ibland kallas Tegelslottet. Hela byggnaden vibrerar av historia. Textilfabriken uppfördes 1849 i samma område som Gustav den III lät bygga ett kronobränneri 1776. Området är Gävles äldsta sammanhängande industriområde och har varit i oavbruten drift sedan Gustav Wasa på 1500-talet anlade Norrlands första vattendrivna sågverk just här.

Deltagande konstnärer i konstfestivalen:
Helene Öfwerström, Anna-Karin Lundmark, Camilla Dal, Marie Jäderberg, Bert Linné
Peter Endahl, Gunilla Löfgren, Karin Amnå-Lindberg, Barbro Hårding, Elin Hjulström Lord, Margareta Tideström Persson, Lars Höjerdahl, Mikael Strömberg, Therese Parner, Jonas Westlund, Anna Abrahamsson, Maria Lewis, Eva Österberg, Daniel Nordin och Jens Salander.

Programpunkter

 • Vernissage och release av publikation 12:00

  Lördag 27 nov

 • Öppna ateljéer 12:00

  Lördag 27 nov

 • Anders Wesslén föreläser om Väveriet Vävaren 15:00

  Lördag 27 nov

 • Öppen utställning 11-16 11:00

  Söndag 28 nov