ENGEL – Marta & Kim

24 september, 2020, kl.19:00 Gävle Teater

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

ENGEL – Marta & Kim

«Vacker, symbiotisk duett med en akrobatisk dansare, och en dansande akrobat.»
Möt cirkusartisten Marta Alstadsæter och dansaren Kim-Jomi Fischer i en intim kväll där dans och akrobatik möts över genregränserna.
En fysisk dialog där Marta och Kim genom konstant förflyttning av vikt, riktning och rörelse ställer frågor om medvetandet. Varifrån kommer våra tankar? Engel är en performance om inre kamp och beslutsfattande.
Marta och Kim möttes 2015. Deras olika historia blev grunden för ett blomstrande samarbete. I åren som gått sedan dess har de skapat sig eget konstnärliga uttryck genom att djupdyka i de möjligheter och kvaliteter som finns i symbiosen mellan akrobatik och dans.
#cirkus2020
I samarbete med Gävle kommun och Kultur Gävleborg.

MEDVERKANDE
Koreografi & medverkande:: Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
Musik: Rutger Zuydervelt (Machinefabriek)

Trailer: Paul Sixta
Foto: Anna v Kooij

Marta Alstadsæter (Hammerfest, Norge 1990) kommer från en konstnärlig familj. Hon hade planer på att bli författare, men hamnade till sist i Nederländerna och akrobatiken. Hon har specialiserat sig på handakrobatik och har en Bachelor of Circus Arts från Codarts University i Rotterdam.

Kim-Jomi Fischer (Utrecht, Nederländerna 1985) föddes in en familj av gatuartister och blev tidigt introducerad till akrobatik. Men Kim själv drogs istället till dans. 2007 tog han examen från Codarts, Rotterdams dansakademi.

Musiken i föreställningen finns också utgiven på CD: https://machinefabriek.bandcamp.com/album/engel

Ingår i CirkusPaketet!

Föreställningslängd: 50 minuter

Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!

Pris ordinarie: 300 kr
Heltidsstudent/Ungdomspris tom. 25 år: 100 kr
Cirkuspaket 800 kr kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa