Vi har för närvarande driftstörningar och det kan därför vara svårt att nå våra verksamheter via telefon. Vi arbetar på att lösa problemet.

Coronapandemin: Fortsätt hålla avstånd och skydda varandra. Mer information som rör kommunens verksamheter och dig som invånare eller företagare hittar du här.

Europaveckan tisdag – ”Näringsliv”

9 maj, 2020, kl.

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tillbaka till kalendariet

Europaveckan tisdag – ”Näringsliv”

Tisdag 5 maj – Dagens tema: näringsliv. Vilka möjligheter erbjuder EU det lokala näringslivet? Kan man kapitalisera på utbildningsprogrammen? Missa inte Ulrich Lundebergs information om hur företag kan dra nytta av Sveriges EU-medlemskap.  

  • Livesändning: Kapitalisering av de europeiska utbildningsprogrammen (Ulrich)  KL: 11:00

Har ert företag/förening något som ni är specifikt kunnig inom? Exempelvis hantverk, it, kultur, pedagogik, teknik, hälsa med mera? Då kan du som företagare använda dig av de europeiska utbildningsprogrammen. Här finns möjligheten att hitta nya målgrupper för din verksamhet. Erasmus+ mobilitet är programmen där organisationer som jobbar med vuxnas lärande söka bidrag för utbyten och kompetensutveckling. Personal (även oavlönad), volontärer, medlemmar kan delta på fortbildningskurser, konferenser, jobbskugga eller undervisa på en utbildningsorganisation i ett annat europeiskt land som deltar i programmet. Detta innebär att någon erbjuder dessa möjligheter och det är vad denna Teamssändning kommer att handla om.  

Länk:  Join Microsoft Teams Meeting

  • EEN – Enterprise Europe Network

EEN är EU-kommissionens affärsnätverk som ger stöd till små- och medelstora företag med internationella ambitioner. Mari Ericson, från EEN Dalarna och Gävleborg, berättar i denna informationsvideo om vad hon och hennes kollegor kan hjälpa till med – kostnadsfri information och rådgivning om internationella affärskontakter, EU-regler och -finansiering.

Länk: EEN Information maj 2020.mp4.

  • Webbinarium: EU:s ekonomiska svar på Coronakrisen  

Hur kan EU dämpa effekterna på tillväxt och sysselsättning i medlemsländerna – och i ett senare skede mobilisera resurser för en återuppbyggnad av Europas ekonomier?  Coronaviruset håller på att orsaka en ekonomisk kris i Europa. Hur kan EU med gemensamma insatser dämpa effekterna på tillväxt och sysselsättning i medlemsländerna – och i ett senare skede mobilisera resurser för en återuppbyggnad av Europas ekonomier? De frågorna besvarade Karolina Ekholm, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, Susanne Ackum, fil dr och statsekr i Finansdep under finanskrisen 2008-2009 och Jens Matthiessen, rådgivare på EU-kommissionens representation i Sverige.
Länk:https://www.facebook.com/EUkommissionen/videos/520153395322851/?epa=SEARCH_BOX