Konstskolan i Gävle – deKONSTruera

26 maj, 2020, kl.12:00 Gävle Konstcentrum

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tillbaka till kalendariet

Konstskolan i Gävle – deKONSTruera

Konstskolans årliga utställning på Gävle Konstcentrum!

Deltagande konstnärer: Tilde Fritzdotter, Ann-Christine Granberg, Beatrice Jalkelöf, Joel Karismaa, Johan Löfström, Lisa Mattsson, Bia Phimkan, Hedvig Sjöström, Mikael Rinnström.

Dekonstruktion
Begreppet dekonstruktion är mångtydigt. I Konstskolans utställning kan ordet tolkas som ett slags frigörande med syftet att försöka hitta innebörd i den konstnärliga processen men även i själva slutprodukten den landar i.

Att dekonstruera och rekonstruera är en konstens magi, en sort filosofisk aktivitet som både bryter ner och bygger upp en verklighetsbild. En kan utgå från att verkligheten inte kan definieras på ett objektivt sätt, att det finns en mängd möjliga tolkningar som ibland kan nås genom konstens språk. Målet med att dekonstruera kan vara att just belysa hur tillvaron ofta går att förstå på mer än ett vis.

Som handledare är det en ynnest att få följa hur deltagarna vågat falla och gå sönder lite, samla ihop bitarna och ta vid igen. Att tvivla och ifrågasätta är en styrka och resan blir i sin sanna mening målet, en del av konstnärskapet. Detta är något som deltagarna tar sig an med mod och nyfikenhet, där den egna processen och tankevärlden är i konstant utveckling.

Dekonstruera – rekonstruera

Therese Parner, konstnär och handledare vid Konstskolan i Gävle.
Även utställnings- och samlingskoordinator, Gävle konstcentrum

Viktig information om hur utställningen hanteras och påverkas av situationen med COVID-19:

Gävle kommun och Gävle Konstcentrum följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset. Därav har följande åtgärder och restriktioner vidtagits i samband med denna utställning.

Vi har ingen vernissage eller programverksamhet i samband med denna utställning.
Vi erbjuder inga visningar av utställningen.
Vi tar bort shopen så att ingen försäljning bedrivs.
Det kommer att finnas ett område framför/bredvid/runt receptionen på mer än 2 m som är markerat, besökarna ombeds att ej kliva innanför den linjen för att på så vis hålla behörigt avstånd till receptionisten/konsthallsvärden.
Vi tillåter endast 3 besökare i utställningen åt gången. Vi ber er besökare att ha överseende med detta och att väntetid kan förekomma i vissa fall. Planera gärna in extratid om möjligt i samband med ert besök till konsthallen.
Vi tillåter ingen köbildning utanför konsthallen utan de/den som skall vänta får ta en promenad i parken eller en nypa luft utanför alt. sitta ned i Bistron om möjlighet finns.
Vi placerar ut handsprit vid ingången till konsthallen. Vänligen använd er av den vid in- och utgång.
Det är mycket viktigt att den person som har minsta symptom av hosta, förkylning, feber eller andra besvär som kan kopplas till Covid-19 undviker att besöka utställningen.

Dessa åtgärder ämnar främja social distansering och motverka smittspridning. Vi ber er att ha överseende och respektera dessa restriktioner och förhållanden då de i slutändan syftar till allas vårt bästa.