Live med Anna Sanvaresa

25 maj, 2020, kl.12:15 Stadsbiblioteket Gävle

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tillbaka till kalendariet

Live med Anna Sanvaresa

I maj bjuder Gävle Bibliotek i samarbete med Medborgarskolan Gävleborg och med stöd av Kulturavdelningen, Gävle kommun, på fyra livesändningar med Anna Sanvaresa, som läser högt ur sitt nya romanprojekt. Det sista tillfället kommer att avslutas med ett samtal mellan författaren och bibliotekarien Daniel Gustavsson.

”Systrarna” är en berättelse som vill samtala med läsaren om kärlek, kamp, psykisk ohälsa, kriser och skapande, och hur vi ska kunna vara människor med varandra i en värld som hotas från olika håll: nu av covid-19, men samtidigt av miljöförstöringen, vidgade klassklyftor och högerextrema krafter.
I romanen (som förhoppningsvis kommer ut hösten 2021) reser huvudpersonen tidsmaskin till olika kvinnor genom historien för att sedan landa i Gävle och i Mexiko idag. Romanen är under process, och författaren vill bjuda in er att vara med på denna resa några måndagar i maj, i en förhoppning om att samtidigt bjuda in till samtal och reflektioner och drömmar om vilka vi längtar efter att få vara och vilken värld, och vilka slags relationer, vi behöver leva i.

Foto: Sara Mc Key

Sänds via Gävle Biblioteks Facebooksida: Gävle Bibliotek

Detta event har uppföljning vid flera tillfällen

Den 11/5 klockan: 12:15 - 12:30
Den 18/5 klockan: 12:15 - 12:30
Den 25/5 klockan: 12:15 - 12:45