Nu kan Gävleborna dra sitt strå till bocken

20 oktober,, kl.12:00 Slottstorget

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Nu kan Gävleborna dra sitt strå till bocken

Hjälp bockbyggarna att bygga Gävles stolthet. Den 20 oktober får alla chansen att dra sitt strå till Gävlebocken.

Att alla kan vara delaktiga känns självklart och viktigt. Vi vill att Gävleborna ska känna att de har varit med och byggt årets Gävlebock för att skapa stolthet runt vår världskändis, säger Maria Wallberg, Gävlebockens talesperson.

Evenemanget är ett samarbete mellan Gävle Citysamverkan och Gävle kommun. Tillsammans med Gävleborna kommer bockbyggarna att påbörja knytandet av de 12 000 knutar som ska resultera i de 56 halmmattor som användas för att bygga den 13 meter höga Gävlebocken.

Eventet är ett fint startskott på att julen börjar i Gävle. Vi har sett tidigare år att detta har varit ett populärt familjeevenemang och hoppas att ännu fler deltar i år. För att hela familjen ska få en härlig eftermiddag bjuder vi även på tävlingar, pyssel för de små och även några nyheter, säger Daniel Swärd, cityledare vid Gävle Citysamverkan.

Byggandet sker på Slottstorget lördag 20 oktober från klockan 12.00 till 14.00.