Omställning pågår – Religionens roll i omställningen (INSTÄLLT)

4 maj, 2020, kl.18:00 Konstcentrum/Silvanum Furusalen

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Omställning pågår – Religionens roll i omställningen

Pga Corona flyttat till hösten 2020 se vidare www.omstallninggavle.se Sven Hillert är präst i Maria församling i Gävle. Som en av Sveriges ekoteologer är han aktiv inom kyrkans växande arbete för miljö och klimat. Tillsammans med en grupp vetenskapsmän och teologer har han givit ut boken Planetens & Kärlekens Gränser, och – i eget namn – boken Tro i hållbar utveckling och diktsamlingen ”Tror på något”.

Under hösten 2019 arrangerade Sven två samtalscirklar i Sätra, en baserad på den förstnämnda boken och en på skriften ”Ett biskopsbrev om Klimatet”, skriven av svenska kyrkans biskopar 2019. Utanför Mariakyrkan sker på hans initiativ manifestationer för klimatet under rubriken Fridays for future varje fredag kl. 11-15.

Vi ser mycket fram emot hans föreläsning, som blir den sista i vårens serie! I den breddar han perspektivet från den kristna församlingen till att också tala om andra religioners syn på existentiella frågor relaterade till klimat och natur. Han funderar också kring hur kristen tro kan bidra till ett gott samhälle och våra gemensamma strävanden i en mångkulturell och mångreligiös värld.