Släck för en ljusare framtid: Earth Hour lördag 30 mars

30 mars, kl.20:30

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tillbaka till kalendariet

Släck för en ljusare framtid: Earth Hour lördag 30 mars

Lördagen den 30 mars klockan 20:30–21:30 är det dags för Gävle, Sverige och världen att släcka ljuset under världens största klimatmanifestation Earth Hour. Under dagen kan du också tycka till om Gävle kommuns fortsatta miljöarbete och åka buss med din bilnyckel.

Välkommen att släcka tillsammans i Heliga Trefaldighets kyrka

Under Earth Hour klockan 20.30–21:30 är du välkommen till Heliga Trefaldighets kyrka som släcks ned. Det bjuds på musik i skenet av levande ljus framförd av en sextett från Gävle Symfoniorkester tillsammans med Görgen Antonsson. Anna Linander Trio underhåller med sång, Kalle Wahlström på kontrabas och Mari Dahl på piano.

I kyrkan kan du även tycka till om framtidens miljömässigt hållbara Gävle. Gävle är Sveriges näst bästa miljökommun. Hur ser du framtidens miljömässigt hållbara Gävle? Var delaktig och ge synpunkter i revideringen av Gävle kommuns miljöstrategiska program klockan 18.00–20.30.

Gävle kommun uppmanar alla i Gävle att släcka lamporna för att visa att vi värnar om klimatet.

#connect2earth – för du och naturen hör ihop!

Åk gratis buss med bilnyckeln 18.00–22.30

Den 30 mars kan du visa upp din bilnyckel på bussen och åka gratis med Nettbuss Stadsbussarna till restaurang- eller biobesöket eller till Heliga Trefaldighets kyrkan där vi släcker tillsammans för en ljusare framtid.

Erbjudandet gäller en person per bilnyckel och alla Stadsbussar.

Fler aktiviteter under Hållbarhetsveckan

I samband med Earth Hour anordnar vi Hållbarhetsveckan på Stadsbiblioteket i Gävle. Mellan 25–30 mars anordnar vi föreläsningar och andra aktiviteter för alla åldrar, med ett särskilt fokus på hållbarhet. Läs mer om Hållbarhetsveckan.