WORKSHOP – CROWDCULTURE Gör dina idéer till verklighet

11 december,, kl.17:00 Silvanum

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

WORKSHOP – CROWDCULTURE Gör dina idéer till verklighet

Så får du kulturstöd genom CrowdCulture
Sedan 2011 har CrowdCulture varit ett verktyg för kulturskapare och offentliga aktörer att gemensamt finansiera kulturprojekt.  Och vet du, under 2019 avsätter Region Gävleborg hela 200 000 kronor till Gävleborgsfonden på CrowdCulture. Pengarna kommer att delas ut dagligen till projekten på sajten. Vi vill därför bjuda in kulturskapare att vara med och driva en insamlingskampanj under högst fyra månader. I genomsnitt samlar kulturprojekten in runt 15 000 kronor från privatpersoner och 10 000 kronor i offentliga medel.
Genom CrowdCulture får du som driver ett kulturprojekt i Gävleborgs län därmed få ta del av kulturbidrag samtidigt som du bygger en relation med din framtida publik, besökare eller deltagare. Smart va?
Hur börjar jag?
Gå till www.crowdculture.se och registrera ett konto. Där hittar du sedan all i nformation om hur du lägger upp en kampanj och vad du behöver förbereda. De vanligaste projekten är böcker, teater, musik eller film men det är en bred flora av kulturskapare som söker sig till CrowdCulture. Ideella föreningar, enskilda konstnärer, bokförlag, företag med kulturinriktning eller privatpersoner – initiativtagarna är olika men alla är välkomna.