Näringslivsavdelningens nyhetsbrev april 2021

Information från Gävle kommun, Näringslivsavdelningen

Glada män i restaurangkök.
Foto: Albin Bogren

Gävle fortsatt högt i Nöjd Kund-index

Tusen tack till er företagare som hjälper Gävle kommun att bli bättre på service genom att svara på enkäter efter att ni varit i kontakt med oss.

Förra veckan släpptes rapporterna för Nöjd Kund-index (NKI) och Nöjd Upphandlingsindex (NUI), och båda rapporterna utgör ett viktigt underlag för vårt fortsatta utvecklingsarbete. Rapporterna visar att Gävle ligger fortsatt högt när det gäller NKI. NUI genomfördes för första gången och där får Gävle ett sammantaget godkänt resultat.

Läs mer om Gävles resultat

 

 

Skyltar: framtiden och utbildning.

Var med och påverka vilka bristyrken som ska prioriteras 2021

Nu är det dags för årets workshop i Semaforen – på ett digitalt möte den 4 maj kl. 14:00-16:30 ska det bestämmas vilka bristyrken som behöver prioriteras i vår region under 2021.

Företrädare för arbetsgivare, branschorganisation, fackförening, utbildningsaktör, arbetsförmedling, politik eller kommun är alla välkomna att delta och göra sin röst hörd. Det man kommer fram till under mötet är ett viktigt beslutsunderlag för flera parter där aktiviteter ska kopplas, beslut ska tas och prioriteringar ska göras.

Kontakta Niclas Engberg, kompetensmäklare på Gävle kommun, för att anmäla dig. Mailadress: niclas.engberg@gavle.se.

Läs mer om Semaforen

 

 

Nytt projekt ska öka kunskap om naturturism i skyddad natur

Gävle kommun har beviljats projektmedel för att skapa ett affärsutvecklingsprogram som möjliggör hållbara kommersiella verksamheter inom naturturism i skyddad natur. Projektet syftar till att öka kunskapen om möjligheter att bedriva naturturism i skyddad miljö samt utveckling av kommersiella naturturismprodukter i nationalparker och naturreservat, där speciella typer av dispenser eller tillstånd ofta krävs.

Genomförandet av projektet kommer att hanteras av Gästriklands Besöksnäring Ek Förening. Samtliga Gästrikekommuner samt Länsstyrelsen Gävleborg kommer att delta i arbetet.

 

 

E-tjänst för utbetalning av företagarstöd

Företagare som berättigats stöd inom ramen för Gävle kommuns stödpaket till företag kan nu anmäla sig via e-tjänst för att få medel utbetalade. Läs mer om vilka verksamheter som berörs, samt hur utbetalning går till, på gavle.se.

Information om företagarstöd

 

 

Animerad illustration för Lördagsgodis med Idéfabriken.

Lördagsgodis för dig som vill träna på idéer

Har du en idé eller ser du ett behov som du tror skulle kunna lösas på ett nytänkande sätt? Vill du få kontakt med andra som brinner för att driva nya idéer framåt?

Just nu pågår Lördagsgodis med Idéfabriken, en eventserie där du får stöttning att ta din idé från byrålådan till verkligheten. Idéfabriken drivs av bland annat Gävle Innovation Hub, en del av Näringslivsenheten på Gävle kommun, och riktar sig både till privatpersoner och företag.

Läs mer om Lördagsgodis

 

 

Ansök om energikartläggningsstöd för din verksamhet

Är du intresserad av att genomföra en kartläggning för att se om er verksamhet kan ställas om till att bli mer energieffektiv eller minska sina koldioxidutsläpp?

Nu finns det möjlighet för tillverkande små och medelstora företag att ansöka om ett Energikartläggningsstöd genom Region Gävleborgs ramprojekt Miljöinvesteringar i Gävleborg.

Den 6 maj kl. 09:00-10:00 samt 7 maj kl. 13:00-14:00 arrangeras informationstillfällen för den som vill veta mer. Då deltar även Länsstyrelsen Gävleborg för att berätta om Klimatklivet. Maila magnus.olander@regiongavleborg.se för att anmäla dig som deltagare.

Läs mer om energikartläggningsstöd

 

 

Europaveckan 3-9 maj – tips om EU-stöd och mycket mer

Den 3-9 maj bjuder Gävle kommun med samarbetspartners in till 2021 års digitala upplaga av Europaveckan, med livesända och inspelade föreläsningar på Europatema, onlinefilmvisning, webbinarier om EU-stöd och mycket mer. Alla evenemang erbjuds virtuellt.

Detta händer under Europaveckan

 

 

Glad valborg önskar Näringslivsavdelningen

Hoppas att ni alla får en härlig valborgshelg, även om den inte heller i år innehåller någon samling kring majbrasan. Vi håller tummarna för att smittspridningen lugnar ned sig så att de branscher som har drabbats hårt av pandemin kan återhämta sig och få ett uppsving lagom till sommaren. Slutligen vill vi passa på att rekommendera en titt i evenemangskalendern för företagare på gavle.se – maj och juni kommer att bjuda på en hel del spännande evenemang.

Ha en fin helg!
Näringslivsdirektör Mattias Durnik med kollegor

Evenemang för företagare

 

 

Företagsservice

Är du företagare eller funderar du på att bli? Har du frågor som rör ditt företag? Du vet väl att du alltid kan kontakta kommunens Företagsservice.

Vi finns för dig och ditt företag. Ring 026–17 80 00, tonval 5.

Nu kan du också kontakta oss via gavle.se. Klicka på länken för att läsa mer.

Kontakta Företagsservice