Näringslivsavdelningens nyhetsbrev mars 2022

Information från Gävle kommun, Näringslivsavdelningen

Glasögon på bord.Digital informationsträff om offentliga upphandlingar

Vill du bli leverantör till Gävle kommun, men känner att du inte riktigt har koll på hur man går till väga? Välkommen att anmäla dig till Inköp- och upphandlingsenhetens företagsinformation på morgonen den 7 april.

Under det digitala mötet får du bland annat övergripande information om upphandlingsregelverket och en genomgång om hur det rent praktiskt går till att lämna ett anbud och tips om vad som kan vara bra att tänka på. Informationen hålls via teams och mötesdeltagarna kommer att kunna ställa frågor.

Informationsträff – anmäl dig här


Storytelling med lokala företagare

Gävle kommuns Näringslivsenhet bjuder in till en inspirerande kväll . Välkommen den 5 april där vi får lyssna på några lokala företagare som berättar om sin resa, vilka utmaningar de stött på och hur de jobbat med utvecklingen av sina företag.

Företagarna som nu är klara är:

Steven Kautzky Andersson, BrandPosition of Sweden AB, BrandStar Alliance
Alicia Espinosa, Casa de Diamantes AB
Thomas Deime, mat hos deime AB

Självklart finns tid för mingel och chans att knyta nya kontakter.
Vi bjuder på kaffe/te och smörgås

Få inspiration – anmäl dig här


Bord med informatinsblad om att starta egetStarta eget-information

Funderar du, eller någon du känner på att starta eget företag? Eller har du drivit företag i flera år och skulle behöva få information om nyheter gällande viktiga regler, få bra tips och chans att ställa frågor? Då bör du inte missa vår informationskväll den 13 april.

Inbjudna aktörer är bland annat: Skatteverket, ALMI, Gävle Innovation Hub, Swedbank och DINA försäkringar.

Informationskväll – läs mer och anmäl dig


Gävle växer!

Nu börjar planeringen för nya hållbara Näringen, och därmed arbetet för hur området ska se ut och hur stadomvandlingen ska genomföras. Samtidigt är det ett speciellt läge när satsningens bakomliggande avtal med staten riskerar att rivas upp genom regeringens kommande beslut om nationell transportplan i juni. Härom veckan kom Dagens Industris bilaga ”Expansiva Gävleborg” med flera artiklar om Gävles och regionens styrkor.

Gävle växer – läs mer under Aktuell

 


Aktivitetskalender

En kilometer UF – 7/4 – 11.00-16.00
Gävleborgs längsta UF-marknad med över 150 UF-företag och 600 unga entreprenörer kommer till Drottninggatan i Gävle för att visa upp sina produkter och tjänster.
UF – läs mer här

Semaforen – 7/4 – 9.00-12.00
En digital workshop för att gemensamt skapa en bild av hur kompetensbehovet ser ut för ett hållbart och vitalt Gästrikland
Mer information finns här

Gästriklands Idrottsgala – 6/5
Snart är det äntligen dags för Gästriklands Idrottsgala igen, i år är det första gången som den sker digitalt. Gävle kommun stöttar arrangemangen då vi tycker att idrott är viktigt i alla former för folkhälsan, men också för att positionera en ort och locka besökare under tävlingar och mästerskap.
Årets Idrottsgala – läs mer

Företagarforum – 5-7/5
Mässan är en mötesplats för inspiration, kontakter, utveckling och affärer i vår region. Gävle kommun är med som utställare och kommer bland annat att informera om ”Gävle växer”.
Läs mer om mässan

Digitalt näringslivsmöte – 9/5 – 12.30-13.30
Under Europaveckans första dag bjuder Internationella kontoret in till ett digitalt möte där ämnen som export och internationell handel tas upp.
Anmälan och mer information hittar du här

Näringslivsfrukost – 31/5 – 7.30-9.30 – Save the date
I slutet på maj är det dags att ses igen. Temat för Näringslivsfrukosten denna gång är kompetensförsörjningen, och vi kommer att få lyssna till företag och andra aktörer inom detta område.

 


Är du företagare eller funderar du på att bli? Har du frågor som rör ditt företag? Du vet väl att du alltid kan kontakta Gävle kommuns Företagsservice.

Vi finns för dig och ditt företag. Ring 026–17 80 00, tonval 5.