Näringslivsavdelningens nyhetsbrev oktober 2022

Information från Gävle kommun, Näringslivsavdelningen

Näringslivsdialog om brottsförebyggande arbete

Välkomna på vår Näringslivsdialog med temat Brottsförebyggande arbete, där vi inledningsvis får lyssna till Pontus Lindström, expert lokalt företagsklimat och brott mot företag hos organisationen Företagarna.

Pontus Lindström kommer att prata om företagens utsatthet för brott samt vad man kan göra lokalt för att motverka och förebygga kriminalitet.

Med på mötet kommer även Jens Gagge, säkerhetsansvarig och Patric Falk, enhetschef, Gävle kommun, att vara med och berätta om det arbete som görs hos kommunen inom detta område. Självklart kommer tid att finnas för dialog och frågor.

 


Gävle kommun – ett gott exempel

Stockholm Business Alliance, ett samarbete med fler än 50 kommuner i Stockholmsregionen, ordnar Företagsklimatskonferens för att diskutera service till företag, etableringar och näringslivsutveckling. Roligt att Gävle kommun lyftes fram som ett gott exempel och fick äran att dela med sig av erfarenheterna från etableringen av Microsoft!

 

 


Samfakturering

De årliga tillsynsavgifterna för 2021 och 2022 samfaktureras till företag inom miljö- och hälsoskyddsområdet.
Under förra året valde Gävle kommun att skjuta fram de årliga tillsynsavgifterna för företag inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Beslutet togs för att många företagare var hårt belastade på grund av pandemin. Vi vill därmed upplysa om att årets faktura kommer att innehålla de årliga tillsynsavgifterna för både 2021 och 2022.

Företag har möjlighet att få en avbetalningsplan genom att ringa 026-17 80 00 (tonval 4).

 


Lyckad företagarvecka

Förra veckan arrangerades Gävle-Sandviken Företagarvecka för andra året i rad. Antalet deltagare under de tre dagarna uppgick till ca 890 stycken, en kraftig ökning från förra året. Under veckan kunde deltagarna ta del av ett blandat program med nyttig information, och inspirerande föreläsningar varvat med många tillfällen för att nätverka.
Vi vill rikta ett stort tack till alla som på något vis varit en del av detta event!

Här nedan till höger en länk till den film som spelas in under Näringslivsfrukosten den 25/10 på Monitor ERP Arena.

Se filmen här


Nominera till priset Årets Landsbyggare

Årets Landsbyggare är priset till någon eller några som utvecklar och gör vår landsbygd levande.
– Vem tänker du på?

Priset delas ut i olika kategorier, här är vinnarna 2021:
• Entreprenör – Bergmans fisk, Saltharsfjärden
• Förening – Hyttan, Axmar bruk
• Attityd – Katarina Petersson, Torsåker
• Unga – Emilia Sundström, Ockelbo

Alla som vill får nominera, senast den 13 november. Läs mer om de olika kategorierna och hur du nominerar genom att klicka på länken här nedan.

Nomineringen stängd


Företagsfrukost om effektbrist, elbrist och hållbarhetGävle energi logo

Gävle Företagarföreningar hälsar välkomna till företagsfrukost torsdag den 17 november. Denna gång med det högaktuella temat var vi står, vart skall vi och vilka utmaningar har vi i effekt- och energifrågan? En beskrivning av läget i stort och vad det betyder för Gävle och Gävleregionen i form av hot och möjligheter. Håkan Jönsson VD på Gävle Energi ger deras bild av läget.

 


WORLD CUP VOLT HOCKEY

2018 kom Christer Ringh, KF Heros, med idén – ska vi försöka samla alla världens lag och föreningar inom El-innebandyn samtidigt och bygga en mötesplats för utveckling och folkhälsa här i Gästrikland? Är det möjligt?

Det blev möjligt, i september i år arrangerades för första gången i världshistorien en världscup i el-innebandy, på Gavlehov i Gävle.
Arrangörerna bakom detta evenemang belönas under Näringslivsfrukosten den 25/10 med priset ”Bra gjort för Gävle”.

Foto: Joe Formgren


Aktivitetskalender

Hållbarhet – Nä, varför ska jag jobba med det? – 9/11
Inom ramen för projektet ”Vi ställer om!” erbjuder Region Gävleborg undre hösten företag inom besöksnäringen i Gävleborg digitala föreläsningar med olika teman för inspiration till nya sätt att utveckla verksamheten.

Workshop natur- och kulturguider: Informationsträff – 14-15/11
Välkomna till en tvådagars inspirerande workshop för dig som är nyfiken på eller redan har provat på att guida men vill utvecklas!

Näringslivsdialog – 7/12 – save the date
Välkomna på vår näringslivsdialog i december där temat är osund konkurrens. Mer information och anmälningslänk kommer att finnas under gavle.se/foretagare i mitten av november.