Gävle kommun har utsett Årets chef och Årets arbetsplats

Socialtjänstens förebyggandeenhet har utsetts till Årets arbetsplats 2018 av Gävle kommun. De anställda belönas med ett utvecklingsstipendium på 2000 kronor per person. - Enheten ligger i tydlig framkant i Sverige på flera sätt, inte minst vad gäller att använda sig av olika sociala medier, säger kommundirektör Göran Arnell.

Gävle kommunkoncern utser sedan 2015 Årets chef för att lyfta fram förebilder och sprida goda exempel på inspirerande chefer. 2016 infördes även priset Årets arbetsplats. Vinnarna har nominerats av koncernens anställda och avslöjades under Chefsdagen i Gavlehovshallen.

Det är viktigt för oss att uppmärksamma våra duktiga medarbetare och låta de som har gjort det lilla extra inspirera fler att bli ännu bättre, säger kommundirektör Göran Arnell.

Solängsskolans biträdande rektor Johan Björck prisas som Årets chef 2018 för att han är drivande i värdegrundsfrågor och jobbar aktivt mot mobbning och kränkande behandling. I en av nomineringarna nämns bland annat Johan Björcks morgonrutin, där han hälsar elever och föräldrar god morgon tillsammans med skolans elevcoach.

Johan har en omvittnad förmåga att bygga kontakter och skapa förtroende. Han har en tydlig struktur i sitt ledarskap och skapar en bra arbetsmiljö för sina medarbetare och en framgångsrik skolverksamhet, säger Tomas Hartikainen, förvaltningschef Utbildning Gävle.

Förebyggandeenheten vid Socialtjänst Gävle är Årets arbetsplats 2018. Enheten infördes för två år sedan och har på kort tid byggt upp en välfungerande och innovativ verksamhet.

Det medvetna och strategiska arbetet med sociala medier har stärkt självkänslan för dem vi är till för och öppnat dörrar till nya arenor. Framgångarna är ett gott exempel på en utvecklande arbetsmiljö med hög kvalitet, gott bemötande och inspirerande samarbeten, säger Mats Collin, förvaltningschef Socialtjänst Gävle.

De prisade får stipendium för att fortsätta utveckla samarbete och ledarskap. Johan Björck har tilldelats 25 000 kronor i utvecklingsstipendium och de 28 medarbetarna vid Mottagningsenheten har tilldelats ett stipendium på 2000 kronor var.