Ted Branting är en Förebild för Gävle

Under onsdagens inspirationsfrukost Ett förenat Gävle delades Gävle kommuns utmärkelse "Förebild för Gävle" ut till Ted Branteryd. Han är drivande bakom framgångsrika Gefle Gymnastikförening och med sin starka förening i ryggen ett stort socialt arbete med barn, ungdomar och vuxna.

– Jag vill att andra också ska få uppleva den ”gympabubbla” som jag själv fick uppleva, säger en rörd Ted Branteryd.

Inspirationsfrukosten ”Ett förenat Gävle” finns för personer i Gävle som är aktiva ledare inom föreningslivet. Föreningslivet är viktigt för en social hållbarhet i samhället, och för att uppmuntra de som möter barn, ungdomar och vuxna i sina föreningar. Ted Branteryd och Gefle Gymnastikförening är en sån förening. 2015 utsågs den till Årets Gymnastikförening i Sverige och nu är det ”Förebild för Gävle”-utmärkelsen som föreningen kan ta hem.

– Det är stort, jag är nästan lite tagen, säger Ted Branteryd efter utdelningen.
– Det är fint att många uppskattar det man gör, fortsätter han.

Föreningar viktiga

Gefle Gymnastikförenings arbete förenar människor över många sociala gränser och att fånga upp särskilt ungdomar i föreningslivet ger trygga sociala sammanhang i samhället.

– Jag tror att man kan hitta hur mycket positivt som helst i det att barn, ungdomar och vuxna vill röra på sig. Om 1500 barn hos oss vill göra det så ger det fördelar. Sociala sammanhang, förebilder och så det rent fysiska med att röra sig, säger Ted.

Gympabubblans fördelar

Det var med det han kallade för ”gympabubblan” som det började för honom.

– Jag kom till en hall och träffade likasinnade, och fick vänner med samma intressen. Det var jätteviktigt för mig, och det är kul om jag nu kan ge det till andra, säger Ted Branteryd.

Vad tycker du?
  • Älska (5)
  • Ledsen (1)
  • Gilla (0)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Arg (0)