Näringslivschef lämnar Gävle kommun för Mellansvenska Handelskammaren – Gävle kommun

Näringslivschef lämnar Gävle kommun för Mellansvenska Handelskammaren

Gävle kommuns näringslivschef Johan Tunhult

Näringsliv- & turistchef Johan Tunhult  lämnar Gävle kommun för ett nytt uppdrag som regionchef Gävleborg på Mellansvenska Handelskammaren.
– Att Johan slutar är en förlust för oss men det är samtidigt roligt att se hur våra medarbetare uppskattas av andra arbetsgivare. Johans länsövergripande uppdrag på Mellansvenska Handelskammaren handlar om att skapa förutsättningar för ett näringsrikare län och det omfattar även Gävle kommun så jag ser fram emot ett fortsatt samarbete i näringslivsfrågor säger förvaltningschef Magnus Höijer.

Johan Tunhult tillträdde sin tjänst 2016 och kommer att påbörja sin nya tjänst på Mellansvenska Handelskammaren den 1 oktober 2018.
– Efter en spännande, intensiv och utvecklande tid som näringsliv- & turistchef får jag nu en möjlighet att bidra till länets fortsatta utveckling. Jag är särskilt glad och stolt över att vi med gemensamma krafter fått ett näringslivsprogram på plats, att vi nu har samtliga beslut på plats för att skapa en unik fysisk plats för innovation § entreprenörskap.

En rekrytering av tjänsten som näringslivschef påbörjas direkt och under detta mellanrum kommer Malin Schönning som tillförordnad chef att leda verksamheten.
– Jag vill tacka Johan för det stora arbete och engagemang han lagt ned för att skapa ett näringsrikare och besöksrikare Gävle säger Magnus Höijer.

Vad tycker du?
  • Gilla (3)
  • Arg (2)
  • Ledsen (1)
  • Älska (0)
  • Haha (0)
  • Wow (0)