Nu kan du ”streama” film via ditt bibliotek

Känns ett abonnemang på Netflix för dyrt? Bara lugn, nu kan du streama film via ditt bibliotek. På samtliga av Gävleborgs folkbibliotek är det nu möjligt att streama gratis kvalitetsfilm med hjälp av ett bibliotekskort och en internetuppkoppling.

Principen är densamma som med e-böcker, det går att låna ett antal titlar under en begränsad period. Tjänsten tillhandahålls av streamingtjänsten Cineasterna och erbjuder drygt 2 200 olika filmtitlar som går att se på dator, smartphone eller surfplatta.

-Streamingtjänster har blivit en del av människors vardag och det här är ytterligare ett sätt att utveckla våra digitala tjänster. Vi har idag ett stort fysiskt utbud av filmer och det här ökar tillgängligheten för våra låntagare. Vi är jätteglada att biblioteken nu kan erbjuda det här alternativet till andra streamingtjänster, dessutom kostnadsfritt för låntagaren, säger Petra Jonsson, bibliotekschef Gävle kommun.

Nu går det att välja ur ett brett utbud med kvalitetsfilm, med en mångfald av olika perspektiv, genrer och röster. Det går att hitta Oscarsvinnare och familjefilmer, men också udda dokumentärer och gamla klassiker.

Med sevärda filmer från hela världen når Cineasterna idag ut till 1,5 miljoner låntagare i hela landet. Filmerna som finns i Cineasterna är endast för privat bruk, ej offentlig visning.

10-topp lista på mest streamade filmer hos Cineasterna nu:
I Feel Pretty –  2018
Amatörer – 2018
120 slag i minuten – 2017
45 år – 2015
And Breathe Normally – 2018
Atomic Blonde  – 2017
Ballerinan och uppfinnaren – 2018
Beast – 2018
Charmören – 2018
Döden till mötes  – 1988

Vad tycker du?
  • Älska (35)
  • Gilla (4)
  • Arg (4)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Ledsen (0)