Nu öppnar Hemlingbybacken och After school!

Skidåkare i Hemlingbybacken
Lördag den 5 januari smygöppnar delar av Hemlingbybacken i Gävle för säsongen. Nytt för i år är After school på fredagar.

– Det känns kul att öppna en nedfart i backen. Det är många som har längtat efter premiäråket. Nytt för i år är After school på fredagar som riktar sig till unga 8–20 år. De kan köpa ett endagskort för 30 kr klockan 16-18 dessa kvällar (ord.pris 65 kr). Barn och unga är en prioriterad målgrupp i kommunen. Vi har redan uppskattade knattekvällar för vuxna med små barn och nu riktar vi oss mot unga i backen, säger Evelina Widerberg, fritidssamordnare, Gävle kommun.

I samband med After School varje fredag finns erbjudanden på fika/mellanmål i Hemlingbystugan för alla fram till klockan 17.45.

På onsdagar är det knattekväll i backen som fortsätter även detta år.

– Knattekvällarna är uppskattade. Då bygger vi upp ett barnområde för de allra yngsta skidåkarna med slalombana, tunnlar och älgar i backen, säger Evelina Widerberg.

Under kalla dagar i december gick snökanonerna för fullt i Hemlingbybacken, vilket bidragit till att en nedfart i backen nu kan öppnas. Gävle kommun tillsammans med skidföreningar och Sandviken freeskiing gymnasium fortsätter att producera snö för att kunna bygga upp snowparken i januari. Det är i dagsläget oklart när snowparken öppnar.

Läs om Hemlingbybacken:
https://www.gavle.se/service-och-information/kultur-och-fritid/natur-och-friluftsliv/hemlingby-friluftsomrade/besok-hemlingbybacken-och-snowpark/oppettider-for-hemlingbybacken/

Låna slalomskidor gratis – Sportoteket i Gavlehovshallen.
https://www.gavle.se/service-och-information/kultur-och-fritid/idrott-och-motion/lana-sport-och-fritidsutrustning-pa-sportoteket/

Vad tycker du?
  • Gilla (21)
  • Älska (12)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Ledsen (0)
  • Arg (0)