Rekordmånga stadsvandringar i Gävle i sommar

Den 5 juni startar Gävles populära stadsvandringar. I år blir det 25 vandringar på olika teman. - I år har vi rekordmånga stadsvandringar, berättar Marcus Olsson, kultursamordnare och ansvarig från Gävle kommun.

Den första stadsvandringen går 5 juni till Skogskyrkogården tillsammans med Ulrika Olsson från Länsmuseet Gävleborg och Kyrkogårdschefen Roger Bergel. Den 11 juni och 19 juni kan man gå olika delar av Norrlandets kustled tillsammans med guiden Sven-Erik Ekdahl.

Om stadsbranden och svartklubbar
Årets kulturpristagare Ulf Ivar Nilsson håller i en stadsvandring om stadsbranden i Gävle på årsdagen 150år efter branden den 10 juli. Författarduon till Vi Lever-böckerna Peter Alzén och Anders Sundin till är tillbaka med en vandring på temat ”Vi Lever 2.0 – bland svartklubbar och rejv” den 11 juli. Det blir även en promenad i humorns spår med Hans Carstensen från ståuppklubben GASTA 13 juni.

Tre dramatiserade vandringar
I år erbjuds tre dramatiserade historiska stadsvandringar anpassade för barn av Kulturas teatergrupp 18 och 19 augusti.
Den som vill uppleva Mackmyra Brukspark kan göra det tillsammans med Eva Klingberg den 2 juli. I Hedesunda visas Skaparbyn den 18 juni och i Norrsundet är det visning av Industrimuseet 20 juli.

Inbjuda till spännande möten
Stadsvandringarna i Gävle har en lång historia. Med vandringarna vill Gävle kommun och samarbetspartners inbjuda till spännande möten. Ibland med oväntade infallsvinklar och i varierande ämnen som kan få oss att upptäcka nya platser, miljöer och berättelser. Ciceronerna är specialister inom olika områden men har ett gemensamt – lusten att berätta.
Vandringarna är gratis, om inget annat anges.

Här finns stadsvandringarna https://www.gavle.se/stadsvandringar

Tryckt program finns att hämta på turistcenter i Gästhamnen och på kommunens bibliotek.

Vad tycker du?
  • Älska (4)
  • Gilla (0)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Ledsen (0)
  • Arg (0)