Rekordtidig premiär i Hemlingbybacken fredag 17 december

Tack vare det kyliga vädret de senaste veckorna har Gävle kommun kunnat sprutat snö i Hemlingbybacken och nu är backen klar. På fredag den 17 december kl 16 öppnar Hemlingbybacken för allmänheten.

-Det känns kul att kunna öppna upp backen så här tidigt på säsongen. Det är många har längtat efter premiäråket i vår centrala skidbacke. Vi har extraöppet i mellandagarna och på jullovet. Det är första året på länge som vi kan erbjuda skidåkning över julen, säger Evelina Widerberg, fritidssamordnare Gävle kommun.

Fredag den 17 december har backen öppet kl. 16-21 och under helgen kl. 10-16. Backen har öppet från den 27 december fram till den 30 december och 2 januari till 9 januari kl. 10-16. De ordinarie öppettiderna gäller från och med 10 januari.

De uppskattade koncepten Knattekväll och After School kommer att fortsätta även denna säsong. Under Knattekvällarna (onsdagar) åker barn upp till 6 år gratis och en medföljande vuxen åker för 85 kr. På fredagskvällarna är det After School i Hemlingbybacken och då åker ungdomar 7–20 år för 40 kr.

Från och med 10 januari kommer Hemlingbybacken att vara öppen onsdagar och fredagar kl. 16-21 samt helger kl. 10-16. Övriga dagar är backen öppen för föreningsverksamhet.

Här kan du läsa mer om Hemlingbybacken.