Gavlegårdarnas Victoria Forslund är Årets chef 2021

Victoria Forslund, gruppchef för kundservice hos AB Gavlegårdarna, har utsetts till Årets chef 2021. Utmärkelsen tilldelas varje år chefer inom Gävle kommunkoncern som visar på goda resultat och inspirerar andra genom sitt ledarskap.

Victoria Forslund vinner utmärkelsen 2021 för att hon åstadkommer extraordinära resultat och har modet att utmana strukturer. Dagens verksamhet och omvärld kräver aktiva medarbetare som vågar tycka, tänka och föreslå nya lösningar. Victoria Forslund har förmågan att uppmuntra detta.

Victoria Forslund fick flera nomineringar, bland annat nämns: ”Stolthet, öppenhet, omtanke, respekt, kvalitet och ansvar är alltid i fokus för Victoria. Victoria har ett ledarskap som innehåller både hjärta och hjärna. Victoria är en förebild och vi är fantastiskt stolta över att kalla henne vår chef.”  

Som pris får Victoria Forslund ett utvecklingsstipendium á 25 000 kronor.

Förskolan Sätragården har samtidigt utsetts till Årets arbetsplats 2021 inom Gävle kommunkoncern. Sätragården har framgångsrikt arbetat med undervisnings- och verksamhetskvalitet, lärande och integritet hos barnen samt kollegialt lärande och samarbete inom arbetsgruppen.

Ur nomineringen: ”Vi vet att vi kan lita på våra kollegor när de delar med sig av sina kunskaper, erfarenheter och samtal till alla. Vi har god kontakt med vårdnadshavare och känner samhörighet med dem. Vi upplever att vårdnadshavare känner tillit till oss då de öppnar upp sig och ber om stöd gällande deras barn. Den kunskap vi delar med oss av är ofta beprövad erfarenhet eller grundad på forskning.”

Sätragården tilldelas 2 000 kr per medarbetare i utvecklingsstipendium.

Nedan finns filmer när kommundirektör Göran Arnell överraskar vinnarna.

Årets chef

Årets Arbetsplats