All vaccinering av medarbetare pausas och vaccinering av nya kundgrupper skjuts upp

Från och med måndag den 15 mars pausas all vaccinering av vård- och omsorgspersonal och den planerade starten av vaccinering av kunder och medarbetare inom LSS och socialpsykiatri skjuts upp. I stället ska fler äldre få vaccin först.

Astra Zenecas vaccin ges nu till personer över 65 år och enligt Folkhälsomyndighetens direktiv ska allt vaccin mot covid-19 gå till de äldsta först. Region Gävleborg har därför ändrat i prioriteringsordningen för vaccinering.

Förändringen innebär att

  • All pågående vaccineringen av vård- och omsorgspersonal inom Gävle kommun eller hos externa och privata utförare som kommunen har avtal med Medarbetare som har fått dos 1 kommer också att få dos 2.
  • Den planerade starten av vaccinering av kunder och medarbetare inom LSS och socialpsykiatri skjuts upp.


Vaccineringen återupptas så snart som möjligt

Fortsatt vaccinering av vård- och omsorgspersonal och start av vaccinering av kunder och medarbetare inom LSS och socialpsykiatri kommer att återupptas när en större andel av den äldre befolkningen är färdigvaccinerad.

Frågor
Har du frågor om prioriteringsordningen för vaccinering, kontakta Region Gävleborg, telefon 026-15 40 00 eller ta del av information på webben 1177.se